Namn: Lösen:
Gästbok ESBJÖRN NORDESJÖS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 9 av 10.      Totalt 92 inlägg.

2002-01-15 15:58:00
Hej från mig! Nu ska jag kolla dina bilder. Nasse vill att jag frågar när ni ska dricka bira och ***** ****** nästa gång. Fråga inte mig vad han menar! ;) /M

Skrivet av: Magda Gad epost 

2002-01-14 13:18:00
tjosan Esse!
Hur var gruvorna i helgen? Själv kom jag ner till vättern och fick lite vatten över huvet.
PETSON

Skrivet av: Jonas Pettersson epost 

2002-01-13 19:59:00
Tjena! Lite avundsjuk till skotern men tänkte att du skulle bli lite avundsjuk utav mina bilder /Jonas


Skrivet av: Jonas Lindblad epost 

2001-12-13 14:07:00
Tjenare!
Satt och tittade idag lite mera under dagen på RB och allt vad det innebär och jag är lite impad av det måste jag säga, det kommer med största sannorlikhet vara ett mål jag kommer att försöka nå innom de närmase 2 åren.
Nu är frågan följande, skulle behöva bara lite prisuppgifter, inget exakt men sisådär i runda slängar vad det kostar med utbildning och köp av RB. Så att man kan börja planera köp redan nu, är intresserad av lite olika modeller men det spelar ingen roll vilka det är bara jag får reda på dom priser du "känner till".

Mycket tacksam för din hjälp!

MVH

Mats

Skrivet av: Mats Horngren epost 

2001-12-10 07:19:00
Jo jag har fortsatt och luska lite i det hela och tror att det är något för mig, ska bara se till att dyka så mycket så att man anser att kostnaden är skälig, samt att jag skulle vilja att tjejen hänger med på ett hörn och utbildar sig innom det hela samtidigt. Förhoppningsvis så påbörjas utbildning om ca ett år då jag även har större möjligheter att köpa en RB på en gång!

Snygg site förresten...mycket bra, när kommer det mera filmer föresten? Och du finns det möjlighet att köpa rullarna eller få en kopia av dom på VHS?

MVH

Mats

Skrivet av: Mats Horngren epost 

2001-12-09 12:07:00
Höres senare.

Skrivet av: Fredrik Astlid epost 

2001-12-09 11:54:00
Hej Esbjörn,

Tänkte bara kolla om du har lust att skriva lite om Truk och Yap. Jag har nämligen planer på att åka till något av ställena så det vore kul att läsa om vad du tyckte var bra. Den info jag hittat är skriven av utländska dykare så det vore bra att få läsa vad en "Svensk" dykare har för tankar om dykningen och skolorna där. Har du några bra länkar annars som du kan dela med dig?
Mvh/ Peter

Skrivet av: Peter Bergquist epost 

Foto saknas
2001-11-24 19:39:00
Esse,

Dina inlägg har alltid varit informativa, konstruktiva och du har alltid visat stor ödmjukhet trots din gedigna erfarenhet. Detta är något jag uppskattat och velat se mer av även från andra håll.

Jag förstår din synpunkt i svaret du nyligen skrev i "Inför del 3..." och hoppas att du kommer att förstå bättre vad mitt egentliga syfte var när delen väl kommer. Det dramaturgiska upplägget jag hade från början, har tyvärr inte kunnat uppnås och därför har alla dessa frågor dykt upp.

Jag lovar att kommentera detta utförligare när det är över. Tills dess kan jag bara åter säga vad jag skrev i ovan nämnda inlägg -

Inse allvaret först, skratta sedan.
Skrattar man först, inser man kanske allvaret för sent.

Vänliga hälsningar
Teno

Skrivet av: Teno Cabrera Rodríguez epost 

2001-11-23 14:21:00
Begreps förvirring!
Fan nu har jag suttit och stirrat mig blind på RB hela dagen och jag kommer varken fram eller tillbaka.

Behöver ha lite svar...hoppas att du vill/orkar hjälpa mig lite på traven.

Slutet och halv slutet system, vad är skillnaden?
Är det ena svårare än det andra?
Om jag är i början av min dykkarriär vilket av de olika (halvslutet/slutet) är det man bör välja?
Är DIVEX utbildning något att ha?

Jag har massor med frågor men jag hittar inga raka svar, finns det ingen site för nybörjare på RB...såhär gör du, tänk på det här...osv.

Mycket tacksam för svar.

Mats

Skrivet av: Mats Horngren epost 

2001-11-23 12:44:00
Du verkar vara en hyvens kille...skickar härmed lite frågor, står redan i forumet men jag tänkte så att du inte missar de samt att jag verkligen vill ha svar för att kunna göra vägvalen tidigt i karriären ;O)

Rebreather!
Jag tror att jag är ute efter en OCRB till att börja med, har hittat lite info om de kurser som DIVEX skulle sätta igång med nu till hösten och dom dyker med DrägerRay och Dolphin. Är detta något att satsa på, vad kostar en bra OC, har någon gått DIVEX kurser...osv? Sen undrar jag lite om AGA:s RB...med helmask, nåt att ha eller?

Jag är ju ute efter skön och bekväm dykning och vad jag har kunnat utläsa av all den informationen jag har hittat så är fördelarna med RB:

Lägre vikt, smidigare, färre fyllningar, lååååånga bottentiden utan deco, mindre släpande, inte bara för avancerade dykare....osv.

Nackdel: Mera pillande! ...men de e ju bara kul ;O)

Jag resonerar som så:
Jag tillbringar större delen av sommaren ute på en kobbe i skärgården där jag är uppväxt, den ligger precis ute i kustbandet och man tar inte direkt bussen in och fyller luft en gång om dagen och en kompressor kostar 30-40 tusen.
Antingen lägger man ned pengar på att köpa ett gäng flaskor och lär sig dyka nitrox och "bunkrar" luft och hoppas att det räcker 1-2 veckor innan man måste fylla (fyllning av nitrox kostar dyrt/st och man drunknar under utrustning). Eller så skaffar man sig en kompressor som kostar skortan och som man ändå inte kommer att använda tillräkligt mycket för att motivera kostnaden.
Eller så köper man en RB som man fyller mera sällan, väger mindre, är smidigare, har längre dyktid...osv.
Är inte intresserad av att dyka djupare än ca 40-50 m och det kan man göra med en OCRB...eller har jag fel!

Har jag helt fel i mitt resonemang?
Jag tycker inte det men jag hör gärna flera åsikter på detta, tänk på att kostnaden för att fylla luft/nitrox + kostnaden för transport ut till skäret är ganska höga jämfört med en begränsad månadskostnad för en RB och färre fyllningar.

Vill inte trivialisera eller förenkla detta med RB alls utan jag är medveten om att det är mycket pillande och man måste vara ett med sin utrustning och sköta den som ett barn, samt att man måste vara väl utbildad...dvs missförstå mig rätt, jag letar inte efter en genväg i dykningen utan snarare ett allternativ som kan passa mig bra.

Tacksam för svar!

//MatsSkrivet av: Mats Horngren epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [Nästa »]