Namn: Lösen:
Gästbok KIRTI CHETTYS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 4 av 16.      Totalt 154 inlägg.

2007-11-06 11:27:53
Jodå allt är bra, börjar se slutet på högskolestudierna nu så det är ju lovande. Det är ju föresten inte bara kaskelott som har vägarna förbi azorerna utan de ser ju med jämna mellanrum både knölval och blåval...fast inte den tiden på året vi var där. Ett av bolagen som kör utflykter som vi och andra var mycket nöjda med heter Futurismo http://www.azoreswhales.com/. Lycka till att hitta lite inspiration. mvh Mattias

Skrivet av: Mattias Carlsson epost 

2007-10-30 12:32:08
Tjena Kirti! Azorerna var härligt, en kanonfin ö väl värt ett besök med bubblande källor, varma vattenfall och helt underbar natur. Dykningen kunde vi dock lyckats bättre med. Vi anlitade ett center i Ponta Delgada vilket var en katastrof i efterhand. Vår s.k. guide hittade inte på dyksiterna och vi hade otur med sikt. Vi såg en del bläckfisk, muränor, rockor men that´s it. Sista dyket vi gjorde var på ett vrak..vår båt ankrade och missade vraket med 20m men fick instruktioner om riktning, när vi var framme vid stäven så kom ankaret från vår båt nerfarande bara 2m från mig.. (0,5m från guiden). Efter det dyket dök vi inte mer med center och avstod från sista dagens dykning.

Vi var ute på en val och delfinsafari och fridök med delfiner, finns speciella turer för detta men vi hoppade i på en ordinarie, vi simmade med fläckiga delfiner vilka inte är jätteintresserade av dykare, finns andra arter som är bättre, vi såg även kaskelottval på ganska nära håll. Vi fick inte hoppa i med henne då det kunde stressa dem enligt guiden, så vet tyvärr inte hur fototillfällena är. Men de ser kaskelott eller delfin 363 dagar om året så chanserna är ju goda.

Allt bra annars? Är alltid lika imponerad av dina foton :)

Skrivet av: Mattias Carlsson epost 

2007-10-14 21:30:31
Jag kan tänka mig att det är lite annorlunda dykning jämfört med andra delar av Indonesien... Här är det fler hårdkoraller och stenformationer än mjukoraller. Fortfarande riktigt riktigt grym dykning! Hade iofs lite otur med ganska medioker sikt när jag var där... 30-40 m var normalt sa dem jag snackade med. Vad det gäller tsunamin så såg jag ingenting under vattnet som tyder på att det blivit skadat (inte på samma sätt som i Thailand med välta fancorals mm.) Ovan ytan kunde man dock se spår...
De bästa dyken tyckte jag var stranddyken...det fanns precis alltid man kunde önska sig där... Rent paradis för muckälskare, är man dessutom där under rätt årstid så är det stor chans för manta och valhaj! Jag kan varmt rekommendera det! Gå in och kika på www.lumbalumba.com för mer info. Marjan är grymt hjälpsam om du mailar henne! Nu såg jag att Air Asia dessutom har börjat att flyga direkt från KL till Banda Aceh vilket kortar restiden väsentligt...


Skrivet av: Erik Larsson epost 

Foto saknas
2007-09-24 20:32:00
Vi inväntar resplan och kostnad från båten som ska tas runt i INdonesien. Återkommer så fort det är klart.

Rebecka

Skrivet av: Rebecka Vilhelmsson Andersson epost 

2007-09-15 16:04:27
Det kan jag hålla med om, det är nånting med det landet som drar en tillbaka. Har redan börjat planera en vända till papua nästa år! ikelite och d70 alltså. d70 har jag stött på tidigare, djävulskt bra kamera. Hur länge har du sysslat med fotografering, och speciellt undervattensfotografering?
vänliga hälsningar /a

Skrivet av: Akhar Shokri epost 

2007-09-09 22:24:32
hejsan! satt precis här och kollade på dina bilder från komodo, helt fantastiska!
kom själv nyligen hem från ett dykäventyr i indonesien och har sedan dess stirrat mig blind på mina egna bilder så magin är lite försvinnen de, men dina bilder får en och drömma sig tillbaka. tack!

är nyfiken på vad du använder för utrustning?
vänliga hälsningar

Skrivet av: Akhar Shokri epost 

2007-08-26 18:39:47
Tjena Kirti! Jag kan gärna dra och dyka. Lär bli dyk kommande helg bl.a. Ev blir det dock i Vättern men i så fall finns gratis husrum för dej såklart. Väntar på lite svar från Nisse bl.a. Vill nalla originalbilderna med. Vet du ngn kväll i veckan när du är ledig så att jag kan svänga förbi med hårddisken?

Skrivet av: Martin Kardell epost 

2007-08-21 22:32:19
Hej
Du hade problem att radera ett album. Får du något felmeddelande?

/Björn

Skrivet av: Björn Kihlberg epost 

2007-08-18 20:37:51
Okej, då är jag lite mer med! Det räcker gott och väl med en sådan kamera som nybörjare och framöver med för den delen. Hans bilder var ju kanonfina med en sådan kamera! Tack så mycket för tipset! // Carro

Skrivet av: Caroline Örnhäll epost 

2007-08-18 16:44:19
Vad menas med pocketkameror då? Är verkligen ursel på kameror o tillbehör, kan hantera en kamera, men allt runtomkring, delar osv är jag kass på! ;)

Skrivet av: Caroline Örnhäll epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [Nästa »]