Namn: Lösen:
Gästbok JOAKIM JOHNSSONS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 1 av 12.      Totalt 112 inlägg.

2019-12-21 09:27:04
Hej Joakim!
Roligt att "träffas" på Forumet.
Jag har läst ditt svar rörande bubblor och tänkte skicka dig Eftedals PhD avhandling från 2007, om du inte redan har den.
Vg skriv mig ditt mejl, gärna på gsidirasgr@yahoo.gr, så bifogar jag den direkt.
Hälsningar från Stockholm,
Georgios

Skrivet av: Georgios Sidiras epost 

2019-06-30 20:31:50
PS. Jag fick 15% på dräkten, 10% på ringar (tillbehör) samt gratis MTM eftersom jag påtalade att jag köpt 3 torrdräkter +RB''n från dom. 18000 gick det på och många säger att det är ett konkurranskraftigt pris (halsring+hanledsringar mm)
/FP

Skrivet av: Fredrik Plyhm epost 

2019-06-30 20:27:34
jag har köpt en Otter Ultralight vilken är en kompromiss mellan britannic (supertjock) och travellight (supertunn). Jag bad dom lägga till utrymme för ett 400-underställ och det funkar bra för vinterunderställ. Dom har nya boots (typ Ursuit) och jag har 43 i skostorlek och det funkar bra till vinterkonfiguration. Om du ska ha sommarkonfiguration för dräkten skulle jag välja att inte be dom lägga till utrymme för 400 underställ och välja 42 i skostorlek. Min första beställning på Britannic var på 44 i skostorlek och det var bara att skicka tillbaka dräkten och byta till 43 i stället. Har du 43 i (normal) storlek så innebär det att du får plats med ett par tunna ylle+tjocka yllestrumpor i 43 när det gäller dykdräkten (i både dom gamla och dom nya bootsen). Den nya dräkten har ärvt en del från Santi och Ursuit, midjelösning bla.
Är det nåt mer du undrar över får du gärna ringa jag tycker det är trevligt att dela med mig/FP +46 705-196977

Skrivet av: Fredrik Plyhm epost 

2018-05-14 19:00:52
Det är många variationer på hur mycket det dykt men vissa är upp mot 300 strecket och andra kanske bara 100 dyk men fortfarande överlag nöjda dykare. Vi hade ett gäng från Linköpings Dykcenter som nyss var i Scapa Flow för vrakdykning och samtliga 12 gäster hade Santi Elite eller Elite+. Det jag menar med det är att det finns avsevärt fler glada Santi dykare än vad som framgick på forum diskussionen. Självklart så finns det några missnöjda köpare också. Deras bristfälliga service erfarenheter låter konstiga med tanke på det stora arbete som sker i samband med dräktreparationer och tillhörande Provtryckning innan dräkter skeppas ut. Det låter som lokala åtgärder som inte skall blandas ihop med tillverkarens servicearbeten.
One Endurance och Performane eller andra Ursuit dräkter brukar läcka i grenen, även råkat ut för det med WP, men aldrig på någon av mina Santi (emotion, Elite plus eller frugans Elite). Santi har annan sömnadsteknik och gör den mer slitstark. Med det sagt så skall man också beakta att de flesta läckande skrev beror på fel storlekar eller påklädnad där dykaren inte får upp grenen på torrdräkten tillräckligt och den sen ligger och tar belastning vid simning eller gång som den inte är gjord för. Passformen är också avgörande för livslängden!

Skrivet av: P-A Andersson epost 

2018-05-13 22:38:51
Santi Elite och Elite plus är riktigt bra dräkter. Många hakar upp sig på första generationen av platskedjan som kanske inte var klockren men det måste finnas tillverkare som driver utveckling och pressar nya produkter. Nu är det en ny leverantör och vad jag vet så är kedjorna inte något problem längre. Med det sagt så har jag aldrig upplevt problem med den första utgåvan heller men det beror kanske på hur de vårdas och hur mycket våld som används när den stängs.
Jag har dykt flera varianter av Otter dräkter och det finns en anledning till varför deras trotjänare håller i längden. De är tjocka och styva nästan som undervattenspansar. Det är inget fel på hållbarheten men enligt mig så sitter de som en potts skit och passformen är därefter även på måttsydda dräkter. Det handlar om hur den är sammansatt och det blir extra tyg eller för lite tyg på fel ställe som begränsar rörlighet och smidighet på land och i vattnet.
Jag kör nu med en Elite plus och frugan med Elite. De flesta av mina dykvänner har haft Elite sedan den kom ut på marknaden för 4-5 år sedan och ingen verkar vara sugen på att byta. Vi dyker mestadels vrak och grotta/gruva och dräkterna leverar om och om igen. Det är ingen miljö där man vill oroa sig för läckage och än så länge har jag inte sett en Elite få läck på dyk.

Min röst går på Elite eller Elite plus.

Lycka till

Skrivet av: P-A Andersson epost 

2018-02-28 23:29:02
Oh, gästboksinlägg var fasiken inte igår :)

Jag har dessvärre inte namnet på fettet i huvudet och är på resande fot. Om du mailar mig på jonasATpavletic.se så ska jag se till att skicka över namnet när jag är tillbaka hemma igen. Med produktnamnet så är det säkert busenkelt att hitta den korrekta engelska beteckningen.

Många har massor med problem med sina kontakter och jag har (peppar-peppar) inte haft ett enda strul med mina. Å andra sidan kör jag inte e/o utan Subconn, men jag tror inte att e/o skulle vara så makalöst mycket sämre utan det är nog mer den kärleksfulla omvårdnaden som fixar skivan. Har även lyckats skaka liv i en del elevers trilskande e/o lampor :)

Har en liten burk som jag fick med min första värmekanister från Sublight för åtminstone tio år sedan och det syns inte ens att jag tagit något ur den. Återkommer!

Skrivet av: Jonas Pavletic epost 

2012-03-02 15:13:11
Sluta ljug, du älskar dina grannar!

Skrivet av: Jacob Berghult epost 

2012-01-16 09:26:04
Tack för Ananas pajen <3

http://www.dykarna.nu/torget/torrhandskringsystem-59133.html

Skrivet av: Catarina Jostéus epost 

2012-01-14 16:12:55
OK, det framgick inte i ditt fotoalbum att den inte funkade...... Vill du bli av med den så betalar jag portot för frakten, kanske kan man nyttja någon del? Numera expremeterar jag mest med diodlampor etc, du kan ju kolla in min fotosida. Håller på att bygga om ett antal släpkameror oxå för att kunna dokumentera fynd/vrak mm utan att dyka, bättre att sitta i båten med en bira/wirre och kolla in tv...... Man blir ju blöt och ett jävla jobb att dyka efter 20 års försök med detta är man ju lite kräsen.....

Skrivet av: Birger Faith-Ell epost 

2012-01-14 09:06:10
Ok,alltid kul med dykare som bygger egna saker...........

Skrivet av: Birger Faith-Ell epost 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [Nästa »]