Namn: Lösen:
Gästbok JOAKIM JOHNSSONS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 1 av 11.      Totalt 109 inlägg.

2018-05-14 19:00:52
Det är många variationer på hur mycket det dykt men vissa är upp mot 300 strecket och andra kanske bara 100 dyk men fortfarande överlag nöjda dykare. Vi hade ett gäng från Linköpings Dykcenter som nyss var i Scapa Flow för vrakdykning och samtliga 12 gäster hade Santi Elite eller Elite+. Det jag menar med det är att det finns avsevärt fler glada Santi dykare än vad som framgick på forum diskussionen. Självklart så finns det några missnöjda köpare också. Deras bristfälliga service erfarenheter låter konstiga med tanke på det stora arbete som sker i samband med dräktreparationer och tillhörande Provtryckning innan dräkter skeppas ut. Det låter som lokala åtgärder som inte skall blandas ihop med tillverkarens servicearbeten.
One Endurance och Performane eller andra Ursuit dräkter brukar läcka i grenen, även råkat ut för det med WP, men aldrig på någon av mina Santi (emotion, Elite plus eller frugans Elite). Santi har annan sömnadsteknik och gör den mer slitstark. Med det sagt så skall man också beakta att de flesta läckande skrev beror på fel storlekar eller påklädnad där dykaren inte får upp grenen på torrdräkten tillräckligt och den sen ligger och tar belastning vid simning eller gång som den inte är gjord för. Passformen är också avgörande för livslängden!

Skrivet av: P-A Andersson epost 

2018-05-13 22:38:51
Santi Elite och Elite plus är riktigt bra dräkter. Många hakar upp sig på första generationen av platskedjan som kanske inte var klockren men det måste finnas tillverkare som driver utveckling och pressar nya produkter. Nu är det en ny leverantör och vad jag vet så är kedjorna inte något problem längre. Med det sagt så har jag aldrig upplevt problem med den första utgåvan heller men det beror kanske på hur de vårdas och hur mycket våld som används när den stängs.
Jag har dykt flera varianter av Otter dräkter och det finns en anledning till varför deras trotjänare håller i längden. De är tjocka och styva nästan som undervattenspansar. Det är inget fel på hållbarheten men enligt mig så sitter de som en potts skit och passformen är därefter även på måttsydda dräkter. Det handlar om hur den är sammansatt och det blir extra tyg eller för lite tyg på fel ställe som begränsar rörlighet och smidighet på land och i vattnet.
Jag kör nu med en Elite plus och frugan med Elite. De flesta av mina dykvänner har haft Elite sedan den kom ut på marknaden för 4-5 år sedan och ingen verkar vara sugen på att byta. Vi dyker mestadels vrak och grotta/gruva och dräkterna leverar om och om igen. Det är ingen miljö där man vill oroa sig för läckage och än så länge har jag inte sett en Elite få läck på dyk.

Min röst går på Elite eller Elite plus.

Lycka till

Skrivet av: P-A Andersson epost 

2018-02-28 23:29:02
Oh, gästboksinlägg var fasiken inte igår :)

Jag har dessvärre inte namnet på fettet i huvudet och är på resande fot. Om du mailar mig på jonasATpavletic.se så ska jag se till att skicka över namnet när jag är tillbaka hemma igen. Med produktnamnet så är det säkert busenkelt att hitta den korrekta engelska beteckningen.

Många har massor med problem med sina kontakter och jag har (peppar-peppar) inte haft ett enda strul med mina. Å andra sidan kör jag inte e/o utan Subconn, men jag tror inte att e/o skulle vara så makalöst mycket sämre utan det är nog mer den kärleksfulla omvårdnaden som fixar skivan. Har även lyckats skaka liv i en del elevers trilskande e/o lampor :)

Har en liten burk som jag fick med min första värmekanister från Sublight för åtminstone tio år sedan och det syns inte ens att jag tagit något ur den. Återkommer!

Skrivet av: Jonas Pavletic epost 

2012-03-02 15:13:11
Sluta ljug, du älskar dina grannar!

Skrivet av: Jacob Berghult epost 

2012-01-16 09:26:04
Tack för Ananas pajen <3

http://www.dykarna.nu/torget/torrhandskringsystem-59133.html

Skrivet av: Catarina Jostéus epost 

2012-01-14 16:12:55
OK, det framgick inte i ditt fotoalbum att den inte funkade...... Vill du bli av med den så betalar jag portot för frakten, kanske kan man nyttja någon del? Numera expremeterar jag mest med diodlampor etc, du kan ju kolla in min fotosida. Håller på att bygga om ett antal släpkameror oxå för att kunna dokumentera fynd/vrak mm utan att dyka, bättre att sitta i båten med en bira/wirre och kolla in tv...... Man blir ju blöt och ett jävla jobb att dyka efter 20 års försök med detta är man ju lite kräsen.....

Skrivet av: Birger Faith-Ell epost 

2012-01-14 09:06:10
Ok,alltid kul med dykare som bygger egna saker...........

Skrivet av: Birger Faith-Ell epost 

2012-01-13 20:05:11
Stämmer, liveabord över nyår.

Skrivet av: Jörgen Gustafsson epost 

2011-12-11 10:17:27
yess, vann den i en tävling :)

Skrivet av: Vilhelm Eklöf epost 

2011-11-27 14:13:47
Jag skrev:
Håkan Juholt hjälpte en gammal dam över gatan. Sedan sa han:
- Nu röstar väl tant på mitt parti?
- Nej absolut inte! Det är mina ben som det är fel på - inte huvudet!

Ha en fin 1:a advent

Skrivet av: Hakan Larsson epost 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [Nästa »]