Namn: Lösen:
Gästbok MICKE WOLHARDTS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 7 av 9.      Totalt 85 inlägg.

2005-02-25 11:58:19
Hei Micke !

Her er jeg :-)

Jostein B.

Skrivet av: Jostein B Ananiassen epost 

2005-02-02 09:08:09
Tja mannen! Nu är hemsidan upplagd! Hagge.nu
Ha det bra!

Skrivet av: Christian Ekström epost 

2005-01-04 18:20:27
Kolla här då;)

2004 års stipendiater är:

1. Fagersta fågelskådare, 13 600 kronor
2. Fagersta Sportdykarföreningen, 13 600 kronor
3. Förskolan Prästkragen, 13 600 kronor
4. Vretarne byalag, 13 600 kronor


Fagersta Sportdykarföreningen tilldelas stipendium för att uppmuntra deras pionjära initiativ för undervattensmiljön och framtida arbete i det här verksamhetsområdet.Skrivet av: Mikael Karlsson epost 

2004-11-16 13:30:29
Dykare tävlade i att hitta skräp i kanal
15/11
Fagersta. Elva bildäck, nio cyklar, 110 glasflaskor, 62 patroner med skarpladdad ammunition, en eka och en lösgom. Det fanns lite av varje i Strömsholms kanal vid Kungsbron. Det visste Fagersta dykarklubb som anordnade en skrotletartävling i vattnet.

Sex lag tävlade i skrotletartävlingen vid Kungsbron. Två personer i varje lag dök för att leta efter grejer i vattnet medan den tredje tävlande stod uppe på land och tog emot. Och det var en hel del som hittades och lades i snygga högar uppe på land.
— Det är väl inga farliga saker, säger arrangören Mikael Karlsson, Fagersta dykarklubb. Men det är i alla fall sådant som inte ska ligga i vattnet.
Bakgrunden till skrotletandet är att Mikael Karlsson tyckte att han ville dra sitt strå till stacken när det gäller miljöfrågor.
— Och så ville jag skapa en gruppaktivitet där vi har kul ihop, fyllde han i.
Dessutom visste han efter att ha dykt där massor av gånger att det fanns en hel del skrot på bottnen.
— Det är lätt att dyka här och kraftstationen har reducerat strömmen så det inte blir lika strömt.

Mikael Karlsson fick med sig kampanjen Håll Sverige Rent, som också tänker satsa mer på just undervattensmiljön. Sponsorerna var också tända på idén eftersom det handlade om miljöarbete.
Dykarna verkade ha roligt i det femgradiga vattnet. Det var full aktivitet och stundtals såg man bara bubblorna som kom upp till ytan. Då och då kom dykarna upp till land med bråten som blivit upphittad och publiken som samlats tittade intresserat på vad som bars upp och lades i skrothögar.
— Det är en riktig kraftansträngning att släpa med sig sakerna upp ur vattnet, sade Mikael Karlsson. En cykel vill inte flyta i vattnet precis.
— Det är klart att det skulle vara mycket lättare om det fanns en båt att dra upp grejer i.
Varje grupp fick poäng efter hur många saker som blivit upphittade. Vann gjorde Team Miljöaktivisterna, Johan Beming och Martina Olsson samt Lars Pirhonen.

Fagersta kommun bidrog bland annat med två containrar som dykarna kunde sortera skrotet i. Polisen kom och hämtade ammunitionen som hittades.
Dykarklubben var väldigt nöjd efter arrangemanget och ser tävlingen som en årlig återkommande. Andra sidan av Kungsbron finns ju kvar att undersöka, till exempel.
Klubben anordnade en tipspromenad för publiken. Pengarna man fick in, 660 kronor, skänktes till Världens barn.

Fakta: Upphittat i Strömsholms kanal
Det här fiskades upp ur vattnet vid Kungsbron i Fagersta:
110 burkar och glasflaskor, elva bildäck, 40 fiskedrag, nio cyklar, 62 skarpladdade patroner, en lösgom, en brandsläckare, fem ankare, en bordstelefon, en eka samt diverse metallskrot.Skrivet av: Mikael Karlsson epost 

2004-11-02 06:45:33
Hej Micke
Jag läste Tiljas inlägg om Naui Cave 1. Har du mer info? Jag är mycket intresserad av den i så fall.
Ha det gott
jonte

Skrivet av: Jonas Henriksson epost 

2004-09-27 22:42:52
Hello Master!!
hoppas kaggen klarade lite chili.......din slav Wallner hans katalysator funkade väldigt bra senare på kvällen......Vart bjudna på mat av den fina killen Gollum(Beming) i egen hög person;)

ha det

Mk

Skrivet av: Mikael Karlsson epost 

Foto saknas
2004-06-28 17:30:00
Hej Micke!

Jag vill bara tacka ännu en gång för att du hjälpte mig att komma över min "vattenskräck". Nu guppar jag runt i alla pölar jag hittar och stressar abborrar mest hela dagen. Må vara att jag inte är en vacker syn i vattnet, men jag har fantastiskt roligt.

För tillfället använder jag mig av lånad utrustning. Dock saknar jag grejerna som jag hade på kursen - har stora problem med högerställd "slagsida" med inslag av framtunghet. (dubbelsjuor och en gigantvinge med ett remställ som jag inte riktigt får att sitta som jag vill).

Jag undrar även vad som sker med nitroxcertet.

/Charlott -"det-går-nästan-att-drunkna-på-1-meters-djup-i-Largen"- Olsson


Skrivet av: Charlott Olsson epost 

2004-06-24 06:54:00
Härligt, dyker alltid snyggt ! :)
trevlig midsimmar!

Skrivet av: Johan Beming epost 

2004-06-20 21:27:00
du e allt bra go ;) hittade direkt, tur att de finns ortsbor :)
kommer in snart o tar en fika / Beming

Skrivet av: Johan Beming epost 

Foto saknas
2004-06-19 11:50:00
Tack för senast! Jag lärde mig en del - och fick en del att tänka på. Vingen var underbar! Helt omöjligt nu, dess värre, att gå tillbaka till den gamla: bättre stabilitet, lättare lufttömning och inga problem längre med framtunghet. Tur att man har Handelsbanken Finans att tillgå. /AF

Skrivet av: Andreas Fries epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [Nästa »]