Namn: Lösen:
Gästbok ANDERS RUBERGS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 3 av 5.      Totalt 44 inlägg.

2004-11-01 15:24:42
Oj jag är visst inte så aktiv här som jag vill. Nu är dyksäsongen på lågvarv, eller är du iväg något?

Skrivet av: Catharina Peterson epost 

2004-10-15 08:41:39
Du kan sannolikt beställa den från vilket PADI dykcenter som helst. Jag fick den via min trimixinstruktör i en förhandsutgåva, men det var för ca ett år sedan, så idag tror jag den finns ute hos de flesta PADI-centren.

Skrivet av: Janne Fritsch epost 

2004-07-28 00:00:49
Ja jag satt och gick igenom alla namn i loggboken i brist på bättre =)) Dyker gärna i höst! Var är du just nu?

Skrivet av: Catharina Peterson epost 

2004-07-07 20:47:33
Oh, Koh Tao alltså. Vet du vad, jag har ditt namn i min loggbok =)

Skrivet av: Catharina Peterson epost 

2004-03-08 09:43:00
Hej
camille känner jag inte till ,men Lee Brigth är bra lite anglofil men bra Cesare är också ok men lite ostrukturerad ibland.Om du åker dit kombinera idc med ngt annat typ EFR Msdt eller lik så får du en garanti som innebär att om de godkänner dig och du trots allt blir kuggad på Instr exam så betalar de för en ny vet iofs int om det fortfarande gäller så undersök Se bara till att du får gratisdyk de brukar de ge,samt förhandla boendet med hotellen det går att pruta till sig en 50% rabatt om inte mer för långtidsboende

Skrivet av: Raul Bäck epost 

2004-02-12 14:57:00
Hallå.
Jag tror inte att det är den bästa peropden att åka dit då, har för mig att regnperioden varar från November till Maj, Jag är inte helt hundra så det akn vara värt att kolla upp det för säkerhets skull.

Mvh

Skrivet av: Martin Sundwall epost 

2004-01-08 08:38:00
Arbetstillstånd kan vara lite krångligt, man kan köpa arbetstillstånd men då måste man ha kontakter. Det är många som jobbar utan arbetstillstånd, vissa poliser bryr sig inte men om dom får för sig att sätta dit dig så blir det fändelse några dagar + böter sedan skickas du nog hem. Om du hamnar på ett bra dykcenter så skaffar dom arbetstillstånd åt dig.

Internship kan nog vara en bra variant för då slipper du ju söka jobb i halva thailand men då lär du ju inte få så mycket betalt när du kör kurser heller.

Lönen kan ju variera antingen så har man fast lön eller så har man procent av kursavgiften. När jag jobbade fick jag 25% av kursavgiften. Då kan man få mycket pengar men då måste man vara dyktig på att skaffa elever vilket kan vara svårt om det är flera instruktörer på dykcentret. Samt att det blir en konstig stämning mellan instruktörer när man ska "slåss" om kunderna.
Det är svårt att bli rik om man jobbar som instruktör.
Det finns instruktörer som känar 5000:- i veckan "svart" men då måste man ha minst 10 elever i veckan.
Stora dykcenter brukar ge fast lön.

Skrivet av: Fredrik Gustafsson epost 

2004-01-04 10:55:00
Jag gjorde min IDC i phuket november 2002. Jobbade lite på koh lanta.
Det kan vara svårt att få jobb, det tog nog 2 veckor efter min idc innan jag fick jobb och då fick jag resa en del. I phuket är det svårt att få jobb för där finns så många frilansande instruktörer.
Om du ska göra IDC i mars så skulle jag nog satsa på den östra sidan av thailand för den säsongen börjar ungefär då. Om man ska få jobb på den västra sidan av thailand så måste man börjat söka jobb runt oktober om man ska få jobb för sedan är det ganska fullt.
Hur lång tid tänker du jobba ? det är lättare att få jobb om du ska jobba länge. Så om du bara ska jobba några veckor säg inte det till dykcentret.
Det kan även vara en ide att göra idc på ett dykcenter som sedan ger dig jobb, men då måste du vara säker på att dom "verkligen" ger dig ett jobb. Om dom säger att dom kan förmedla jobb på andra dykcenter så ska du inte lita på det.
Har du fler frågor så skicka bara en fråga jag hjälper så gärna till.

Skrivet av: Fredrik Gustafsson epost 

2003-09-25 07:01:00
Låter trevligt med lite semester... Förhoppningsvis blir det Röda havet någon vecka lite senare i höst :)

Kommer tillbaks till linkeboda i vår. Vore inte helt fel att dra igång ngn form av dykverksamhet på universitetet.

Skrivet av: Gustav Tägtström epost 

2003-09-22 19:03:00
Att jobba som DM eller instruktör på Star Clipper är väldigt bra. Inte det bäst betalda jobben i världen men jobbar man på Clipper i Karibien så får man en hel del extra i dricks. Kan vara bra att veta att det inte bara är dykning man sysslar med ombord.

Kan försöka få tag i en mail adress till Ann Krafft en av ägarna. Ska du jobba där så se till att jobba i Karibien eller Thailand. Medelhavet suger... Nästan ingen dykning alls där...

Vill du veta mer så är det bara att du hör av dig.

Skrivet av: Peter Bergquist epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 5 [Nästa »]