Namn: Lösen:
Gästbok NIKLAS MÅNSSONS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 1 av 1.      Totalt 1 inlägg.

2013-10-16 10:57:00
Hej,

Gällande dykbåt.
Skrovet kommer ifrån en båt som heter Sun33, ovandelen är mer av "hemma bygge" fast varvsbyggt.
Det finns totalt 3 eller 4 båtar som är byggda med denna kombination av skrov och styrpulpetsdel.
Jag vet att hela formen, skrov och ovandel har legat ute tillsalu på blocket för runt 180 kkr och formarna finns utanför Karlstad. Blir inte förvånad om det är dagens Forbina varv som stått för tillverkningen av båtarna.
Jag har pratat med personen som sålde formarna när vi höll på med vårt renoveringsprojekt för att få lite tips och hjälp.
Osäker om jag har kvar telefon numret till honom.

Vi är jäkligt nöjda med den som dykbåt. I efterhand så skulle vi dock valt en lite större motor (men ekonomin då satte stopp för det). Idag kan vi bara vara 8 dykare med dubbelpaket för att få den till att plana och då går den i 24 knop. Men vi kör oftast lugnt och sansat då vi inte har så långt till dykplatserna. Idag finns det plats till 12 dykare på bänken framför styrpulpeten och bakom föraren får det plats 6 dykare till om man vill. Den lastar väldigt bra och är jäkligt sjöduglig.

En sun33 med flybridge väger runt 5,5 ton. Vår båt olastad väger 2,5 ton, så vi kan lasta rätt mycket dykutrustning och dykare för att komma upp i den vikten som flybridge varianten har.

MVH
Kalle

Skrivet av: Carl Ziegler epost 


1