Namn: Lösen:
Gästbok MAGNUS EDVARDSSONS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 1 av 2.      Totalt 13 inlägg.

2015-10-03 02:06:18
Hej

Ja det är väldigt kul att dyka! Har dykt lite runt Lysekil och Smögen, men inte ute vid Väderöarna men det kommer kanske :) Har ju inte dykt så länge (tog mitt cert i maj i år).

Du får gärna höra med din kompis om uv-huset. Funderar på om jag ska börja med en mindre kamera, gärna begagnad så att det inte blir så dyrt i och med att jag inte hållit på med dykning så länge. Och aldrig hållit på med uv-foto. Däremot vet jag att jag tycker att det är kul att fota vanligt, det kan jag och är rätt bra på det också. Har haft intresse för det länge, på gymnasiet läste jag även "Fotografisk bild a" bland annat. Så att fota vanligt behärskar jag :)

Hälsningar Rebecca

Skrivet av: Rebecca Mårtensson epost 

2015-09-15 00:42:30
Hej, och tack!

Ja, några dyk har det ju i alla fall blivit runt Hunnebostrand. Jag vet inte riktigt vilken plats som jag tycker är bäst och finast, i och med att jag precis har börjat dyka så är allt väldigt bra och fint!

Jag hoppas att jag kommer över en kamera och uv-hus och allt vad man behöver. Jag har en Nikon D60 sedan tidigare som jag egentligen kunde använda men i och med att det är ett relativt gammalt kamerahus så är det lite svårt att hitta ett uv-hus till den... Jag vet inte riktigt om jag ska satsa på systemkamera direkt eller om jag ska köpa en mindre kompakt till att börja med. Det blir ju helt klart bättre bilder med en systemkamera, om man kan allt det här med inställningar, men det är ju rätt mycket dyrare också ... Du hade skaffat en systemkamera läste jag?

Hälsningar Rebecca

Skrivet av: Rebecca Mårtensson epost 

2015-04-12 09:57:22
Japp, har gått stealth och låst loggarna också... Fast det är rätt trist, får se om jag låser upp dem igen sedan.
Hör av dig om lite nakensnäcksdykning, det låter trevligt! Kanske man kan få en skymt av din bättre hälft också?! :D

Skrivet av: Annika Bonnér epost 

2014-04-21 21:56:55
För min del blir nästa resa nog en kort sväng till Malta :) Har du lyckats bestämma dig för vilken tropisk destination du ska flyga iväg till? Glad påsk!

Skrivet av: Katja Tsychkova epost 

2014-04-16 14:51:47
Hej Magnus,

Vi åkte absolut till Maldiverna och hade en helt fantastisk resa :) Vi bokade resan via Scubatravel och bodde på dykbåten Monsoon i en vecka och sedan fyra dar på Kuredu resort.

En liten känga till Scubatravel för att de lovade att specifikt se till att vi fick ett dubbelrum och inte ett twin rum på båten och det sedan visade sig på plats att sånna rum överhuvudtaget inte existerade. Så se till att verkligen kolla detaljer är ett tips. Tråkig start på resan iom det och att vi fick vänta i drygt fyra timmar på vår transfer från flygplatsen till båten men i övrigt var allt perfekt!

Monsoon går i de norra reven så vill man se valhaj bör man satsa på nån av båtarna som besöker Ari Atoll istället, däremot var det trevligt att knappt se andra båtar under resan och snorkla med ett stimm Mantor :) Chris som ansvarar för båten har ett väldigt tydligt märkbart mål: att få i folk i vattnet. Dyk missas inte pga. förhållanden utan bara om man väljer det själv. Så var beredda på att bli medlemmar i Monsoon Extreme Night Diving club om ni åker hit ;) Och jag vet ingen annan dykbåt i Maldiverna som lyckas trycka in 20 dyk på en 7-nätters kryssning. Dykningen är klart det extremaste jag varit med om, men då har jag bara Australien, Egypten, och medelhavsöar att jämföra med. Sen är den fantastisk också, ska inte gå in på detaljer då detta skulle bli en uppsats i så fall så du får fråga om du undrar nåt specifikt :P

Kurdeu är en trevlig resort också med både massa plats för slappande och aktiviteter om man vill det. Maten var underbar (även för mig som är riktigt petig) både på båten och ön. Besättningen hjälper verkligen till med allt på båten så det är ett väldigt bekvämt sätt att dyka. Därav skulle jag rekommendera att åka på liveaboard och sen spendera några dar i land om man vill hellre än att bo på land och åka ut för dykdagar. Fast man får vara beredd på att det kan gunga rejält i långe perioder.

Och juste vi såg hajar i massor!

Jag har inte fått upp några bilder online än då jag lyckades förstöra mitt minneskort när jag skulle kopiera dem och bara precis i dagarna har lyckas få dem återställda, men det kommer förr eller senare.

Svårt att skriva om allt eller ge en övergripande beskrivning märker jag, du får gärna fråga om du undrar nåt mer specifikt. Om jag ska ge ett tips om Maldiverna blir det i alla fall: Åk dit!! (fast gör i alla fall ett 50-tal dyk på nåt enklare ställe först) :)

Skrivet av: Katja Tsychkova epost 

2012-12-22 22:50:48
Finns ju mycket kul att skriva på den listan; Dyka mer med dig är ju en av dem.
Hade varit kul om du kunde ha en bildvisning för mig nån gång också. Efter en torsdagsspinning kanske? Kram

Skrivet av: Annika Bonnér epost 

2012-07-04 15:45:45
Utan tvekan! =)

Skrivet av: Malin Bergqvist epost 

2012-01-26 05:59:06
Hej Magnus
Tack för komplimang av mina bilder från Filippinerna:O)
Ja, dyk i Gullmarn blir det ju en del, speciellt nu på vår/sommar och det är alltid trevligt med nya dykbuddys, så bara att höra av dig om du vill hoppa i:O))))

Skrivet av: Jennie Soriano epost 

Foto saknas
2012-01-06 11:13:27
Hej
SubX är väldigt varmt. Dök igår med 1 grad på botten och minus 2 i ytan. Håller mig varm hela dyket jämnt. Använder ett Xerotherm under. I mellandagarna gjorde jag ett 1.5h långt dyk i 1 grads vatten och varmt hela tiden så kan absolut rekommendera det. Enda nackdelen är att det drar en del bly. Räkna med 6Kg extra för understället. Dyker jag dubbel är det enklast löst genom att kombinera en P och V-vikt. För att slippa ha vikter i fickorna. Men det är bara så jag tycker. Med singelpaket behöver jag 12 KG salt.
På sommaren är byxorna och ett vanligt springunderställ nog så enkelt kombinera för vilken årstid man vill dyka :)

ha det bra!

Skrivet av: Ellen Andersson epost 

2011-10-05 21:55:42
Verkligen, men det går fortare om man själv minskar storleken före man lägger upp dem.
Är lite nyfiken nu på vad du har sammlat på dig nu i sommar med nya kameran (och med nya "bra-sikt-masken")

Skrivet av: Annika Bonnér epost 


1 2 [Nästa »]