Namn: Lösen:

Hjälp

Jag vill veta mer om:


Direktmeddelanden

Denna funktion gör det möjligt att skicka och ta emot meddelanden från/till andra personer som är inloggade på sidan. För att skicka ett meddelande gå till personens presentation. Om personen är inloggad visas symbolen Meddelande. Klicka för att öppna meddelanderutan. Om användaren fortfarande är inloggad ploppar meddelandet upp på mottagarens skärm inom 15 sekunder.

Stänga av funktionen.
Vill du inte ha meddelanden så klicka på länken OFF under 'direktmeddelanden' i högra menyn efter att du loggat in. Meddelanden som inkommer under tiden kommer att lägga sig i en kö och visas när du klickar på ON eller när du loggar in nästa gång.

Mailfunktionen

På dykarna.nu har vi i stället för att göra en vanlig mail länk skapat ett formulär för detta ändamål. Detta har två starka fördelar:

  1. Personen som skickar mail behöver inte ha ett mailprogram installerat på sin dator.
  2. Du behöver som användare aldrig visa din epostadress och således inte oroa dig för att den kopieras och används i andra syften, såsom reklamutskick etc.

När du fyller i ett mailformulär så fungerar det exakt som ett vanligt epostmeddelande. Den epostadress som du angett i 'Mina inställningar' är den som används.

Spärra epost.
Vill du inte att det ska vara möjligt att kontakta dig via epost så anger du det under 'Mina inställningar'. Väljer du JA under rubriken 'Spärra mail' kommer inte länken till mailformuläret att visas i din presentation.

Mina favoriter

Denna funktion gör det möjligt att samla andra medlemmar på en sida. Har du tex. kompisar som också är medlemmar lägger du till dessa i din favoritlista genom att gå in på personens presentation och klicka på länken 'Lägg till i mina favoriter'. Du måste vara inloggad för att kunna göra detta.

Klickar du sedan på länken 'Mina favoriter' kommer du att hitta personens namn och information om när denne senast loggade in eller om personen rent av är on-line.

För att ta bort en person ur favoritlistan klicka på symbolen Ta bort till vänster om personens namn.

Forum

Forumet är platsen där du disskuterar olika dykfrågor. För att kunna delta i diskussionen så måste du vara inloggad. Klicka på en av rubrikerna för att läsa hela inlägget. Under inlägget finns en ruta där du kan du svara.

Som inloggad får du tillgång till ytterligare funktioner. På forumets förstasida hittar du då en rullista med följande alternativ:

  • Senaste 100 inläggen: Detta är "normalläget" som visar de senaste inläggen i datumordning.
  • Mina huvudtrådar: Väljer du detta alternativ visas en lista med de huvudinlägg som du har gjort på forumet.
  • Mina bevakningar: Under varje inlägg har du möjlighet bokmärka inlägget med en bevakning. Har du lagt till bevakade trådar så kommer dessa att visas om du väljer detta alternativ. För att ta bort bevakningen klicka på symbolen Ta bort till vänster i listan.
Trådar där inlägg tillkommit de senaste 24 timmarna markeras med NY >>.