Namn: Lösen:
dyk -kalender 2021-07-24  Kl 10:00 ( Annan dykhändelse )

NAUI Vallgravsdyk -


Kom och var med i ett historiskt Vallgravsdyk! :)

NAUI Scandinavia kommer med tillstånd av Varbergskommun, Region, Museum, Länsstyrelse, Polisen och Statens Fastighetsdepartement att utföra ett "Städ och Arkeologbaserat Vallgravsdyk" vid Varbergs fästning.

Detta är ett gratis dykevent utan vinstsyfte för att på ett roligt och intressant sätt kunna hjälpa till att städa bort skräp och avfall som blivit slängt i vallgraven ge uppmärksamhet åt dykning i Svenska vatten samt historia genom Marinarkeologi.

2 Arkeologer från museet samt 1 Marinarkeolog kommer att finnas på plats för att hjälpa till om något äldre eller antikt upphittas, för att säkerhetsställa att det behandlas på ett rätt sätt och hamnar på rätt ställe.

Detta event sker i samband med Varbergs kommuns festival Halifonia med många turister som bjuds att hjälpa till att "dra upp skräp" och slänga i vagnar avsedda för detta som tillhandahålls av kommunen samt renhållningsbolaget i Varberg.

Hallands Nyheter har gjort ett "Inför reportage" och kommer att finnas på plats under eventet tillsammans med SVT samt Radio P4 Halland.
https://www.facebook.com/Hallandsnyheter/posts/10159372471824444

Vi hoppas på en folkfest där vi samtidigt önskar att få upp människors ögon för både dykning samt vikten av att hålla våra vatten rena!

Platsen i Vallgraven till detta historiska dykevent är begränsad så vill ni vara med och hjälpa till ber vi er höra av er snarast till:

Thommie Sylvander
NAUI Rep Scandinavia
0733440000
thommie@sylvander.se

PS. Vi söker även "landpersonal" samt sponsorer till ev. Mat till dykarna etc.

VÄLKOMNA! :)

Av: Thommie Sylvander  Läst: 62 gånger