Namn: Lösen:
dyk -kalender 2021-08-01  Kl 10:00 ( Annan dykhändelse ) Berör: Dalarnas län

UV-Tipspromenad och Demodag i Leksand


Årets undervattenstipspromenad toppas med att Reel Diving och Varberg dyk och vattensport kommer att närvara. Det ger er möjlighet att både träffa trevliga dykare, delta i Dalarnas trevligaste dykevenemang och samtidigt testa lite nya dykprodukter från Reel Diving. Reel Diving har även avisterat att de kommer att sponsra med lite priser till undervattens tipspromenaden.

Även om man väljer att inte dyka så kan man ha en trevlig dag och bara umgås med trevligt folk. Det kommer att finnas grillad korv, kaffe, dricka mm. att köpa.

Samling kl. 10:00 för att rigga utrustningen och ev. fylla luft. Sen gör vi en genomgång av vart frågorna är placerade och dagens förhållanden för sikt, temperatur och hur strömt det är. Genomgången görs kl. 11 och om det behövs görs en till vid kl. 12. Dykningen görs parvis men man gör UV-tipspromenaden individuellt. Sista dykaren ska vara uppe ut vattnet kl. 13:30 så att prisutdelningen kan hållas vid 14:00

Bra att ha med sig:

-Dyklampa då det kan vara lite mörkt i vattnet
-Skrivskiva att skriva tipsraden på

Dykplatsen är LDKs Husrev intill klubbstugan i centrala Leksand. Intill ligger Leksandsbron. Eftersom det är en dykplats i centrum så finns det mycket skrot att titta på under dyket. Det finns även en hel del abborre och kräftor. Maxdjupet ligger på 8,5 meter. Eftersom det är en älv så kan det ibland vara strömt. Hur strömt det kommer att vara vet vi först den dagen men vi placerar ut frågorna utefter förhållandena den dagen. Även temperaturen varierar mycket men man klarar sig med 5 mm våtdräkt.


Alla dykare kan vara med, även nycertade men bra om man har koll på sin avvägning.

För er som inte varit med förut: det är alltså inplastade 1-x-2-frågor som placerats ut på olika stället i älven under bron. Vid genomgången talar man om var dessa sitter och ger djupangivelse och beskrivning. Sedan gäller det att kunna navigera sig till rätt plats under vattnet och svara på den fråga som sitter där. Det brukar vara 7 - 13 frågor och en utslagsfråga. När man kommer upp till ytan igen lämnar man skrivskivan och den rättas. Inget tidspress alls, utan man försöker hitta frågorna och svarar så gott man kan.


Reel Diving kommer att ha med sig:

1. Suex dpv - 2 st VRX och en Seven
2. Santi E-lite + dräkter i de flesta storlekar
3. Avatar dräkter i de flesta storlekar både dam och her
4. Santi BZ 400 underställ i utvalda storlekar
5. Halcyon single paket komplett 2 st
6. Halcyon dubbelpaket komplett
7. Cressi single paket komplett med Patrol vest, Light wing och Aquaride
8. Lampor från Shark ,Divepro, Halcyon och Ammonite alla modeller
9. Shark gummifenor alla storlekar
10. Cressi fridykningspaket med GARA fenor
11. Cressi datorer olika
12. Heated vest and gfloves from SANTI
13. DEMOav Cressi/Sahrak/Halcyon masker


Varberg dyk och vattensport är återförsäljare till Reel Diving och kommer att ha möjlighet att erbjuda demopriser under dagen. De kommer även att ta med sig Nanight lamport att testa.

Varmt välkomna till en trevlig dykdag :-)


Av: Janne Vidin  Läst: 61 gånger