Namn: Lösen:

Dive Tustna med Dykeriet


2022-09-23
Läst: 1 145 gånger.

Grym dykning, god mat och gott sällskap, vad mer kan man önska sig?


En kväll i luften på väg mot att landa i Kristiansund. Med SAS kan man flyga till Kristiansund med en mellanlandning i Oslo från Arlanda.


Fiskelägret. Nedervåningen huserar köket och matsal, medan övervåningen huserar gästernas sovrum.


Kompressorbod med allt man kan önska sig i dykväg. Luft, syre, nitrox och trimix.


Avställningsbänkar för dubbelpaket och flaskor för fyllning.


Dykbåten "Snakeeyes".


Ytintervall i solsken på en kubbe, och råkar även vara dykplats nr 2, Jonnas Gurka.


Varför simma när man kan skotra? Dykeriet har även Seacraft skotrar att låna ut!


På väg ut för sista dagens dykning.

Tretton timmar med bil från Stockholm, eller 2 timmar flyg från Arlanda, befinner sig den norska ön Tustna. Inflygningen från Oslo till Kristiansund är vacker då man flyger lågt mellan bergen innan landning och i september månad skymtas redan snö på vissa av topparna. Från Kristiansund tar man en 20 minuters färja över till ön Tustna.

Varje år anordnas ett dykläger av Dykeriet vid namn Dive Tustna i september, v36-38 där både personal och dykgäster reser från Sverige för att njuta av de norska fjordarna. I 29 år har detta dykläger arrangerats som inkluderar frukost, lunch, middag, luft och så många dyk som man orkar göra.
Dyklägret välkomnar även icke-dykande gäster, där man kan roa sig med att bestiga någon av de 7 närliggande topparna, fiska, paddla kajak och plocka svamp eller bär, alternativt hänger man på dykbåten för att njuta av sällskapet och fjordarna. Så om diskussionen blir svår att ta hemma för att få åka, varför inte bara dra med din respektive?

Boendet är ett arrenderat fiskeläger med mysigt boende, knarrande trägolv och exponerade takbjälkar. I fiskeboden förvaras alla blöta dykprylar, samt välkomstfesten som anordnas första kvällen när dykgästerna anländer. Här huserar även fyllnadshuset där man kan fylla luft såväl som syre, nitrox eller trimix beroende på vad man vill ha.

Första hålltiden är frukosten 08.00 på morgonen där det serveras kaffe, smörgåsar, gröt och ägg. Dykbåten åker vid 09.30 för två dyk ute i de vackra fjordarna. Yterintervall och lunch spenderas på mysiga kobbar och bryggor. Finns gott om utrymme och tid att ta sig dykkläderna, sola och ta en powernap innan nästa dyk.

När man kommer tillbaka till boendet så finns möjligheten att göra ett tredje eftermiddagsdyk samt ett nattdyk efter middagen. Dykbåten, med sina två kattögon i fören och två stegar i aktern, är rymlig med gott om utrymme för 12-16 dykare + stagear och skotrar. Det är lätt och smidigt att sig i och ur dykbåten.

Maten är fantastisk, fräsch, närproducerad och att ha två duktiga kockar på plats för att tillaga den är total magi. Middagarna är alltid festliga och fruktansvärt goda med mycket skratt och härlig stämning. Tre dagar i rad bjöds det även på Norrsken till allas förtjusning. Personalen är alla glada och trevliga och gör allt för att man ska känna sig hemma i deras sällskap.

Dykningen är avslappnande och välkomnande med dykplatser för alla. På samma båt kan såväl open water dykare som full-trimixdykare slänga sig ner på samma plats för att njuta av det dem vill se. I vattnet väntar spättor, marulkar, havskatter, humrar, många olika typer av krabbor, sjögurkor, blomkålskoraller, tork, sej och nakensnäckor.
Namnen på dykplatserna är unika och har alla en roliga historia bakom sig.

Det är ca 13-14C ner till 20 meters djup där det sedan svalnar av till stabila 8C och sikten är kristallklar, känslan är som att flyga över avgrunden. Helt fantastisk.För mer information:
info@dykeriet.com
https://www.dykeriet.com/


tipsa Tipsa en vän   facebook Posta på facebook    Direktlänk   Translate Oversæt denne artikel til dansk Oversett denne artikkelen til norsk Käännä tämä artikkeli on suomi translate this article into english

« Tillbaka