Namn: Lösen:

En vrakdykarvecka i Narvik 2015


2015-09-09
Av: Linda Haglund
Läst: 6 887 gånger.

Efter lite planering och jagande av roligt folk fick vi till slut ihop vår efterlängtade tripp till Narvik för att dyka lite WW2-vrak

Lite på chans drog jag iväg en fråga till Micke Bergström (SwedTechDiving) för att höra om han hade lust att hänga på då jag vet att han besitter en viss förkärlek till Narviksvraken. Gissa om jag blev glad åt beskedet att både han och fru Karin ville hänga med och att Karin ville ta hand om matlagningen (jag har varit på Narviksresa tidigare med henne som kock och har aldrig tidigare behövt bli besviken på matutbudet). :)

Förutom Micke med fru blev vi sju glada dykare som ville sluta upp i Narvik. Jag, Jonas, Tilja och Tommy packade Hilux:en proppfull och bilade iväg kl 07 på lördagsmorgonen och de övriga tre - Peter, Dennis och Mattias - satte sig på Narvikståget från Stockholms central på eftermiddagen samma lördag.

Vi bilade upp genom Sverige och efter några strikta korta mat- och drivmedelsstopp anlände vi med god mariginal till Kiruna vid 20:30 på kvällen. Efter resetips från coachen (Bergström) så bestämde vi oss för att övernatta i Kiruna för att bara ha de sista 17 milen (ca 2,5 timme) att åka när vi fått lite go' hotellfrukost i magen på söndagsmorgonen.

Efter ett proviantstopp på COOP i Kiruna tuffade vi snart mot riksgränsen genom ett, som alltid, lika hisnande fjällandskap. Det är en otroligt vacker resa, oavsett om man kommer med tåg eller bil, den sista biten från Kiruna till Narvik.

Nästan prick klockan 12 anlände vi hamnen där Galten, Kai, Micke B och Karin tog emot oss med öppna armar. Karin slog direkt storstilat på med att bjuda på köttbullsmacka med rödbetssallad till de småhungriga långresenärerna och efter att vi langat ombord alla prylar satte vi oss till ro i köket och åt med god aptit.

Vid 16-tiden åkte vi upp och mötte Peter, Dennis och Mattias då tåget, helt enligt tidtabell, rullade in på stationen. Till middag serverades vildsvinsmoussaka och efter ett glas cava (öl för flera av de andra) dråsade vi i säng redan runt 21 då alla var trötta efter resan.

Under veckan har vi bjudits på fantastisk dykning och lika fantastisk service och mat av Karin. Vi har utan inbördes ordning ätit och dykt: jagarna, fläskkarré med potatisgratäng, Stråssa och Martha Fisser, varm quinoasallad med kryddiga korvar, Romanby och PS Norge, Chili con Carne, Neuenfels, renskavsgryta och mycket mycket mer (för att inte tala om att bli serverad nybakad äppelpaj med vaniljsås direkt efter dyk).

Förutom dyk- och matupplevelser hann vi också med den obligatoriska turen till Narviks Krigsmuséum och så klart en kvällsrunda till fots runt Narvik där Tilja introducerade Karin i Geocachingens spännande värld. På den rundan jag var med hann vi med sex gömmor under samma kväll.

Synd att tiden rusar så när man har det så här bra. I skrivande stund gör alla veckans sista dyk medan jag, väldigt nöjd och glad, valde att stanna på båten och ta en välförtjänt varmdusch.

Imorrn är det redan dags att vända åter mot Stockholm och vardagen, 16 timmars non-stop bilresa genom Sveriges avlånga land.

Men först ska vi ha en trevlig kväll, äta och gott och fira av Jonas som fyller år.

Bilder och film från Narviksresan
https://www.dykarna.nu/fotoalbum/27951.html
https://www.dykarna.nu/fotoalbum/27940.html
Tack alla för en otroligt bra resa:

Skepparen Kai
Micke Bergström & fru Karin
Micke Tilja
Tommy Bornholm
Jonas Roos
Peter Brockman
Dennis Persson
Mattias Nilsson
Dennis Persson
Skribent - Linda Haglund


tipsa Tipsa en vän   facebook Posta på facebook    Direktlänk   Translate Oversæt denne artikel til dansk Oversett denne artikkelen til norsk Käännä tämä artikkeli on suomi translate this article into english

« Tillbaka