Namn: Lösen:

AAUS


American Academy for Underwater Science

Allmänt:
En amerikansk samarbetsorganisation för dykning inom vetenskaplig forskning som bildades 1977 och har till syfte att underlätta utveckling av säkra och produktiva vetenskapliga dykare genom utbildning, forskning, förespråkning och främjandet av standarder för vetenskaplig dykning, certifieringar och operationer.

Standards for Scientific Diving Certification and Operation of Scientific Diving Programs:
UUAS har tagit fram en serie direktiv för vetenskaplig dykning avsedda att användas av vetenskapliga dykare i deras arbete. Det hela kallas " The AAUS Standards for Scientific Diving Certification and Operation of Scientific Diving Programs" och används framförallt av UUAS medlemmar i USA, men även i en del andra länder och organisationer.

Rubicon Foundation:
Är en idéell organisation som bildades 2002 och som har till syfte att göra det lätt för dykare, flygare och forskare att hitta svar på frågor rörande dykerimedicin, rymd & flyg fysiologi och rymd medicin, likväl som historisk information. Genom Rubicon Foundation så tillhandahålls bland annat rapporter från UUAS, ett arbete som fortgår med att ladda upp tidigare producerade dokument.

Externa länkar:
http://www.aaus.org
http://www.aaus.org/mc/page.do?sitePageId=29798&orgId=aaus
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Academy_of_Underwater_Sciences
http://archive.rubicon-foundation.org/dspace/handle/123456789/4238

Relaterade ord: DAN Dykmedicin ECHM EUBS Rubicon Foundation SPUMS UHMSAAUS

TILLBAKA  VISA DISKUSSIONER