Namn: Lösen:

Flaskfot


Eng. Tank boot

Plastdetalj, oftast svart, som sitter i botten på en dykarflaska för att förhindra skador i lacken och hjälpa till att den kan stå upprätt och utan att falla. Flaskfötter är framförallt vanliga på singelflaskor i stål, och mindre vanliga på dubbelflaskor och ovanliga på aluminiumflaskor.

Eftersom aluminiumflaskor inte rostar, och därför inte heller är lackade (och följdakligen inte behöver skydda någon lack), och dessutom har en platt fot som flaskan kan på stå på – så behövs inte flaskfötter på aluminiumflaskor på samma sätt som för stålflaskor. Det finns dock, speciella varianter för aluminiumflaskor, bland annat med kanter som skall förhindra att de rullar om de ligger ner.

Relaterade ord: Aluminiumflaska Bankflaska Dekoflaska Dräktgasflaska Dykflaska Etappflaska Flaska Flasknät Gasflaska Kompositflaska Slingflaska Stageflaska StålflaskaFlaskfot
Till vänster flaskfot för stålflaska (rund botten), till höger flaskfot för aluminiumflaska (platt botten och kanter för att den inte skal rulla).


TILLBAKA  VISA DISKUSSIONER