Namn: Lösen:

Talk


Eng. Talc. Kemiskt Talcum alt Mg3(OH)2Si4O10. Livsmedelsbeteckning E 553b

Mineral som förekommer naturligt i täljsten och som i pulverform med många användningsområden i pulverform, exempelvis i elkablar, vissa plaster, livsmedel, papperstillverkning, keramik och på huden i form av kosmetik, samt i ren form för förhindra klåda hos barn med blöjor och för att klättrare skall få bättre grepp. Inom dykning så används talk för att skydda gummidetaljer vid lagring och för att underlätta när man tar sig igenom halstätning och manschetter på torrdräkter.

Dykbutiker tillhandahåller speciellt talk för dykning, men vanligt talk går att använda – dock skall försöka använda talk utan tillsatser (som exempelvis parymering eller andra tillsatser).

Externa länkar:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Talk
http://en.wikipedia.org/wiki/Talc
http://lmdyk.se/mediawiki/index.php5?title=Talk

Relaterade ord: Dykutrustning Latex Torrdräkt



Talk

TILLBAKA  VISA DISKUSSIONER