Namn: Lösen:

Torrdräkt


En torrdräkt är att föredra i våra kallare vatten, eftersom då man tryckutjämnar den med luft håller vattentrycket, vätan och kylan borta. Risken med denna dräkt är att luften alltid strävar till sitt översta läge och därför vandrar i dräkten beroende på dykarens position i vattnet. Lite träning under säkra förhållanden och i grunt vatten är att föredra om man är nybörjare på att dyka torris.

För att tryckutjämna torrdräkten har man en slang kopplad från förstasteget till en inloppsventil på bröstet. I vissa fall kan man också använda en specifik dräktgasflaska som är helt separat. Utloppsventilen sitter på någon av överarmarna.

Det finns skaldräkter, neoprendräkter och latexdräkter. Skaldräkterna har samma egenskaper oberoende vilket djup man är på, men de kräver oftast ett varmare underställ. Neoprenmodellen komprimeras på större djup och är därför inte att rekomendera till djupare dykning, men är "lättare" att dyka med i det avseende att den inte kräver något speciellt underställ på sommaren.

Åsikter och diskussioner
 • Torrdräkt - neoprene eller skal?
 • avvägning (avväga sig med dräkt eller BCD)
 • Krossad neopren vs. skaldräkt
 • Förvara torrdräkt
 • Behöver råd angående torrdräktsköp
 • Neoprendräkt på djupet

  Relaterade ord: Ansiktstätning Cave cut Dive Skin Dräktgas Dräktgasflaska Dräktsqueeze Dykardräkt Dykutrustning Gaiters Gators Huva Inloppsventil Klädning Latex Neopren Neoprendräkt Neoprenhuva Semidry Squeeze Talk Torrdykning Torrhandske Trefingerhandske Underställ Utloppsventil Varmvattendräkt Våtdräkt Våthandske  Torrdräkt

  TILLBAKA  VISA DISKUSSIONER