Namn: Lösen:

V-Drill


Valve Drill

Sv. Kranövning. Eng. Valve Drill

Allmänt:
Kranövning där man kontrollerar att kranarna är i ordning i syfte att dykaren skall bli familjär med hur man på ett korrekt sätt hanterar kranarna på dubbelflaskor och för att förbereda denne på att tas med några av de relaterade problem som kan uppstå under ett dyk.

Genom en V-drill försäkrar man sig om att:
- Man når alla kranar
- Att kranarna är i rätt position (dvs öppna)
- Att kranarna går att vrida (inte kärvat ihop)

Begreppet kommer ursprungligen från grottdykning. Normalt finns det två varianter, den förenklade / modifierade varianten (eng. modified V-drill) och den fullständiga varianten (eng. full V-drill). Exakt hur dessa ser ut beror dock på utbildningsorganisationen.

Exempel på modifierad V-drill
1 - Kontrollera av att man kan nå alla kranar efter att utrustningen tagits på
2 - Kontrollera av att alla kranar är öppna innan dyket påbörjas
Genomförs innan dykaren hoppar i vattnet för att säkerställa att allt fungerar som det ska och att man kan åtgärda eventuella fel som uppkommer.

Exempel på fullständig V-drill:
Genomförs på grunt vatten (3-9 m) och innebär att alla kranar stängs och öppnas i ordningsföljd från höger till vänster i syfte att träna muskelminnet. Skall endast genomföras i sällskap av parkamrat utifall att fel begås.


Externa länkar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddy_check
http://www.oceanictech.se/index.php/kunskap/procedurer/dykforbredelser.html?___store=locale_us&___from_store=default

Relaterade ord: Dubbelpaket Flow Check GUE GUE EDGE Kran Kranövning Manifold Modifierad S-Drill Parkontroll S-Drill SADDDDD
TILLBAKA  VISA DISKUSSIONER