Namn: Lösen:
Omslag: The last dive


THE LAST DIVE


Bernie Chowdhury
ca 350 sidor
Den boken har alla läst, fick jag veta på dykarna.nu´s forum. Och 4 minuter senare hade jag surfat in på bol.com och beställt den för att inte hamna på efterkälken.

The Last Dive är en sann berättelse som handlar om amerikanska extremdykare och deras passion för vrak och grottdyk.
Man får följa huvudpersonerna Chis och Chrissy Rouse samt författaren Bernie Chowdhury när de gör det ena våghalsade dyket efter det andra till vrak som bla. Andrea Doria, vilar på 74 meters djup, och den oidentifierade tyska ubåten U-who.

"Inside the wreck, Chrissy was in trouble. The narcosis would have quickly escalated as Chrissy´s panic started winning its battle over rational thought, yet rational thought is especially necessary in this increasingly dangerous circumstance."

Boken är tekniskt och dykfysiologiskt väldigt intressant. De flesta av de djupa dyken som beskrivs i boken genomförs på enbart luft och när man läst om en 15e dödsfallet börjar man fundera på om det verkligen är rätt intresse man har valt.

Trots att man hela tiden retar sig på den brutala vrakplundring som äger rum genom hela boken ger jag den ändå högsta betyg för att den är extremt svår att lägga ifrån sig på kvällarna.

REKOMMENDERAS!Av: Micke Tilja info

Diskussioner kring boken
Sökning: The Last Dive