Namn: Lösen:
IDA71 (ombyggd)
2023-09-08

IDA71 (ombyggd)

13 000:-


pga sjukdom så säljer jag min ombyggda IDA 71 till någon glad rebreatherdykare.

OBS! En IDA71 är en mycket avancerad rebreather, du behöver veta hur slutna rebreathers fungerar och kunna bygga och utföra service på den själv.
Maskinen är såvitt jag vet fullt fungerande, men har inte använts på jättelänge utan vilat i en torr och varm källare. Förutsätt att du kommer behöva serva och gå igenom maskinen själv. Jag har tyvärr glömt det mesta :-)

Nedan är några av höjdpunkterna med en IDA71.

Konverteringen har gett:
Dubbla gaser (gasväxling sker vid ca 10-15meter, och du kan ha 100% syre som dekogas och något fattigare än 21% för de större djupen!)
Cirka 4tim dyktid oavsett djup.
Mindre bailoutflaska vid sidan.
Draegers rebreatherslangar till lungan.
Uttag för syremätare
Kompakt och smidigt bygge
Apparaten är nästan helt omagnetisk (kanske egentligen mest för att ryska attackdykare inte skall utlösa någon mina, men för hobbyisten betyder det kvalitetskomponenter av titan och aluminium :-)


Apparaten laddas med:
Gas i pulverform, (kallas O3/Superoxide etc) som i praktiken är bundet syre som avges när det exponeras för utandningsluft. (24KG medföljer i förseglad behållare)
Vanlig Draeger Resorb
Gas 1 (vanligtvis 100% syre för effektiv deko)
Gas 2 (lämplig bottengas för djupet, kan innehålla lägre än 21% syre=större dykdjup)

Priset är lågt satt för en sån här maskin, trots det så säljer jag helst till någon som vet vad det är och har erfarenhet nog att utnyttja möjligheterna.
Mvh Jesper
Jesper Bengtsson
 Stockholms län

Fler dykannonser »