Namn: Lösen:
Annelie Pompe

Annelie Pompe

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 26
Yrke: Fridykningsinstruktör, Divemaster, klätterinstruktör, Personlig Tränare, spinninginstruktör
Bosatt: Göteborg sommar, Dahab vinter
Antal dyk: Scuba 400+, Fridykning 2000+
Medlemsnummer: 4586


Hej Annelie, allt bra med dig?
- Det är jättebra. Jag kom precis "hem" till Dahab igen efter en kall sommar i Sverige!

Vem är egentligen Annelie Pompe?
- En passionerad och fanatisk fridykare. Älskar havet och över allt annat.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
- Kanske för att jag har tagit bilder som försöker visa på skönheten i fridykning.

Är det bara fridykning som gäller nu eller apparatdyker du fortfarande?
- Nu är det bara fridykning som gäller! Ibland blir jag sugen på att ta på mig en flaska på ryggen, men jag får mer upplevelser och mer ut av havet om jag fridyker. Jag kan ju fridyka samma dykplatser som apparatdykarna!

När började du dyka och varför?
- Började med fridykning/snorkling nästan innan jag kunde simma, då för att jag ville jag hänga med min pappa som fridykt hela livet. Jag har växt upp på västkusten och alltid varit nära havet. Jag halkade in på scubadykning 1999 och jobbade lite med det, men hittade tillbaks till fridykningen för ca 3 år sedan. Det var som en lättnad att kunna röra sig fritt utan utrustning i vattnet.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
- O ja! Klättring, mountainbiking, skidåkning, långdistanslöpning och ninjutsu. All typ av träning! Gillar att läsa böcker, resa och fotografera både på land och uv.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
- Vakna tidigt och göra yoga på taket hos dykcentret, sen åka skakig jeep till blue hole i Dahab. Där ska det helst vara helt lungt och inga galna snorklare ivägen på ytan. Vi simmar ut med bojen till mitten av hålet och ankrar. Vi släpper ner linan till ett djup som kommer bli personbästa och jag känner mig helt lugn. Sen klarar jag såklart djupet och kommer upp lyckligare än någonsin. Firar med pannkaka och fruktjuice på stranden!

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
- Mina favoritdyk är faktiskt de där jag dyker ner till en sandbotten och bara ligger på rygg och tittar upp mot ytan och känner mig som om jag kan stanna där hur länge som helst. Eller de fridyk över korallrev där jag bara glider omkring, som ett med vattnet.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
- Jag vill fridyka igenom arkaden/öppningen i blue hole. Sen vill jag såklart vinna VM i fridykning i sharm el sheik i oktober! Efter jul åker jag till Koh lanta i Thailand och fridyker och jobbar där. Livet är underbart!

Vad vill du säga till alla som läser detta?
- Det är klart du måste testa fridykning! Det kommer göra dig till en bättre scubadykare och du får en annan upplevelse av både havet och dig själv..

Artikeln läst 15776 gånger.

Nominera en medlem


Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg