Namn: Lösen:
Calle Lundin

Calle Lundin

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 24
Bor: Simrishamn/Österlen i en bostadsrätt med tjejen Jenny
Civilstånd: Låter lite som drakar och demoner rollformulär.
Jobb: Skeppshandel med inriktning på nautiska antikviteter, Skepp.com
Intressen: Historia, Vrakforskning, Antikviteter och allt som har med WW1
& 2 att göra.
Fritid när jag inte dyker: Hojjen, Båtarna, Hembio, Flyga och prova nya
saker.
Typ av dykare: Vrakletare och en hel del dirtänkande, dock inte religös.
Solodyk: Kan hända men dyker mycket hellre i team.
Medlemsnummer: 12576


Tjenare Calle! Vad gör en kille som du när du inte sitter vid dykarna.nu eller är ute och dyker?
Tja, Vanligtvis så arbetar jag, har inte mycket fritid och mitt arbete är ett av mina största intressen, arbetar 7 dagar i veckan och mer än 8h om dagen, men har också ett ganska fritt jobb som gör att jag kan ta ledigt i stortsett när jag vill. Detta är väldigt bra, speciellt när man får ett ryck att dra ut på ett dyk. Jag är morgon pigg och oftast ganska glad av mig, född i Stockholm men flyttade till Österlen vid 6års ålder, pratar både Skånska och Stockholmska flytande! ;-)

När började du dyka och varför?
Igentligen så brann jag för kitesurfning, men så sålde jag en av mina kites och skulle väl egentligen köpa en fetare trickbräda för pengarna men så av nån konstig anledning så frågade en polare om jag ville köpa hans dykutrustning, bra pris blev till affär och dykning verkade ju skit
coolt så på den vägen är det.

Man önskar väll att man hade nån bättre anledning till "varför" man började dyka men i ärlighetens namn så var det för att det verkade coolt. Detta var våren 2005 och jag dök solo utan cert. Numera dyker jag för att jag tycker det är kul, och jag gillar att besöka platser där få människor har varit, i framtiden hoppas jag på att kunna gå djupare och hitta fler platser som ingen varit på förut.

Du har ju inte varit medlem på dykarna så jättelänge men redan gjort ett starkt intryck på många, vad tror du att det beror på och hur mycket hänger du här på sidan egentligen?
Jag har varit medlem sen hösten 2005 om jag inte minns fel, ungefär samtidigt som jag började på min ow-kurs. Jag tror jag spenderar ungefär 5h+ om dagen på dykarna.nu, kan ju inte vara säker men där nånstans tror jag att det ligger. Folk retar sig på mig för att jag är ganska ny och
oerfaren men ändå diskuterar alla trådar jag finner intressanta. Det handlar inte om att jag är en post-hunter utan mera att jag vill lära mig saker, och om man inte frågar kan man inte få svar. Många är lite rädda för att posta frågor dom har på forumet för att dom inte vill bli påhoppade och sågade, själv bryr jag mig inte, har jag en fråga så ställer jag den. Bland alla svar så är 80% gnäll och 20% bra svar, gällar att ta till sig dom och inte bry sig så mycket om dom andra. Sedan proggar jag rätt mycket för dirdykning och det ger ju fina disskutioner, gillar nytäkande! :-)

Du jobbar ju i en butik som säljer fartygsdelar, får du ibland elaka kommentarer från vrakälskare?
Haha.. jo det sticker ju i ögonen på en del, men dom flesta tycker det är rätt kul! Man får ju lite anklagelser om att man skulle plundravrak men det är så långt från sanningen man kan komma, saker som sitter på vrak är oftast trasiga och rostiga, inte vidare säljbart. Dom flesta antikviteter
kommer från skeppsuphuggningar och inte från vrak som många tycks tro.
Många undrar ju också hur jag står till bärgning och det är faktist lite kluvet. Vissa tillfällen är det helt ok andra ggr tycker jag det är riktigt dumt, beror på sitvationen, föremålet och ändamålet, inte för och inte imot.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
När man hittar något man letat riktigt riktigt länge efter i både arkiv och fysiskt. Typ Mosqiton utanför Ven eller något sådant.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Hösten 06 sökte jag och en polare av en strandremsa i sydöstra skåne efter ett störtat b17 flyg och hittade inte mindre än 2 andra vrak. djupet var 5-7m och vädret var perfekt, det behöver inte vara avancerat för att det ska vara kul!

Har du planerat nått kul inför årets dyksäsong?
Jepp, Tiljahelg på Åland efter Påsk, EK-705 Vapper i april och Fu Shan Hai i slutet av Juni med m24 bla. Förhoppningsvis kommer jag även att hitta lite nya dykplatser att dela med mig av.

Tack för scenen och vi ses på forumet!

//Calle Lundin

Artikeln läst 6013 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg