Namn: Lösen:
Catarina Jostéus

Catarina Jostéus

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 26år
Yrke: Allt-i-allo på Angeredsgymnasiet
Bosatt: Göteborg
Antal dyk: 249
Medlemsnummer: 18370


Hej Catarina, allt bra med dig?
– Här är det bara bra, snart sommar lov och en massa dyk inplanerade.

Vem är egentligen Catarina Jostéus?
– Är en pigg och glad tjej med massor av energi som kommer från Värmlandskogarna och flyttade ner till Göteborg för 6 år sedan. Här bor jag med min underbara sambo Marcus och vår hund Roland. Jobbar på en gymnasieskola där man kan säga att jag gör allt utom att vara rektor *L

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
– Ja, det var en bra fråga. Kan ju vara för att jag finns med på Årstoppen andra året i rad eller för att jag är ute mycket och dyker i våra vatten och fotograferar mycket.

När började du dyka och varför?
– Jag började dyka 2008, det var jag och min killkompis som anmälde oss till en kurs. Min familj har alltid varit mycket vid västkusten där både mamma och pappa höll på med dykning förr. Senaste tiden har jag varit utomlands minst en gång om året och då är det ju inspirerande och spännande att kunna se världen under ytan. . Man blir aldrig fullärd som dykare och man lär sig något nytt varje gång.


Kan du kort beskriva din dykarkarriär?
– Den karriären är ju inte lång men tog som sagt mitt cert maj 2008 på Oxygen i Göteborg sen blev det AOW i Lysekil över en helg. Första året blev det inte så många dykningar, för jag inte hade någon dykbuddy för tillfället. Men året därpå när jag träffade Tomas och Daniel så satte det fart. Har hunnit med att dyka i Thailand, Röda havet, Teneriffa och Norge. Det senaste certet är Nordic Nudibranch specialty. Det är en mycket rolig kurs om man gillar Nakensnäckor så klart.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
– Marcus, min sambo är en av anledningarna till att jag kan ha så mycket tid till dykningen, han har inga problem med att jag åker iväg och dyker. Men när vi är hemma tillsammans blir det mycket film, matlagning och planering av den nyköpta lägenheten. Sen har jag vår hund Roland som man får lägga en del tid på när jag inte är iväg och dyker. Han behöver en massa kärlek. Jag gillar även att träna och springer en hel del. Sen att umgås med mina nära och kära är ju inte fel.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
– Det ska vara fint väder behöver dock inte vara så där jätte varmt men det ska inte regna. Man ska åka ut med en båt kan vara från Strömstad eller Skärhamn/Marstrand. Allt ska funka för mig och mina dyk kompisar så att vi alla får en lyckad dag på havet. Att grilla mellan dykningarna är ju förstås ett MÅSTE. Sen är det ju inte fel om det finns MÅNGA nakensnäckor att kolla på. Man ska ha tid på sig under dyk dagen=Inte stressa.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
– Jag har en del för alla dyk har ju olika godbitar men det dyket som jag kommer på nu med en gång är ju när vi är nere i Röda havet och en delfin kommer fram till min när jag ligger och fotograferar. Den är mindre än en halvmeter från mig och ligger och kollar på mig. Det var coolt och en väldig speciell upplevelse.

Vad tycker du om dykarna.nu?
– Det är en mycket bra sida som jag hänger en hel del på. Bra för att titta på andras bilder och få en massa bra tips. Sen är det ju en mycket bra sida att träffa folk på som jag gjorde:D Jag träffade Tomas och Daniel genom dykarna och vi dyker ju tillsammans så utan dykarna.nu hade jag ju inte träffat dom. Men sen är det ju även genom dykarna.nu som jag har träffat Michael och Strömstadsportdykar klubb. När man loggar så kan man även se dom personerna som har varit på samma dykplats.

Har du planerat nåt kul den kommande tiden?
– Jag har en massa roligt inplanerat. Har ju ett helt sommarlov. Det blir att åka ut med Götaverken i sommar på Västkustracet. I september blir det till Tustna med Dykeriet för andra året i rad. Sen ligger det inplanerat en del turer upp till Strömstad.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
– Tack till den eller de som har nominerat mig:D och hoppas att jag kan ge er rolig läsning i mina loggar framöver och kolla gärna in mina kort *Ler* Vaddå dyksäsong ? Man dyker väl året om sommar som vinter höst och vår och som min mamma alltid säger ”dyk försiktigt”

Artikeln läst 6614 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg