Namn: Lösen:
Christian Balousa Andersson

Christian Balousa Andersson

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 31
Yrke: Manager och busschaufför på Colona Divers enhet i El Gouna
Bosatt: El Gouna, Egypten
Antal dyk: Slutade tyvärr logga -98 och hade då fått hela 197 dyk loggade, har gjort några dyk sen dess och ångrar bittert att jag slutade logga...
Medlemsnummer: 6928


Hej Christian, allt bra med dig?
-Vilken fråga, jag sitter på en båt på väg ut till en ö som heter Tawila där jag ska grilla, bryta benen av besättningen i fotboll, umgås med gäster samt grilla, klart allt är bra.

Vem är egentligen Christian Andersson?
-Vem är han egentligen den där Balousa.. Jo, jag är uppväxt i en by med snart 10 000 invånare som heter Habo och ligger 2 mil norr om Jönköping, tyvärr på fel sida Vättern om man är dykare. Spelade mycket musik som yngre och hade en dröm om att bli musiklärare, fick veta lönen och la ner den planen.
Fick mitt smeknamn Balousa 2001 av Mohammed i parfymbutiken vägg i vägg med centret, man kan säga det både snällt och elakt, han sa det snällt och då fick det bli mitt smeknamn, är man född i ett stort skinn så ska det spännas..

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
-Jag har väl figurerat på forumet de sista 5 åren ganska frekvent, både som oseriös men kanske också skrivit något av värde. Jag får ca 5-10 mail i veckan via dykarna.nu med frågor om Röda Havet, El Gouna, Hurghada samt alla kärleksbrev till Anders Af Jälmsjö (varför skickas den till mig??)

När började du dyka och varför?
-Maj 97 hade jag precis muckat (från lumpen) och hade väl för mycket fritid och pengar, gick en kurs på Atlantis i Jönköping där man betalade för 1 men fick gå 2 så jag och 3 polare anmälde oss, idag är det bara jag tyvärr som dyker aktivt. Har nog alltid varit rädd för att dyka innan jag började men blev helt biten och gick advanced redan månaden efter grundkursen och hade då redan gjort 16 dyk och köpt egen utrustning. Det blev rescue och på en fylla så bestämde jag och en polare att vi skulle bli Master Scuba Divers och tävla om vem som blev det först...

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
-Blev instruktör 98 och har jobbat mer eller mindre med dykningen sen dess, fram till sept 2001 hos Atlantis i Jönköping och sen dess hos Colona i El Gouna bortsett från en kort sejour i Göteborg samt Borås.
Firade 5 år som Master Instructor den 5/6-08

Har du några andra intressen förutom dykningen?
-Hinner inte med så mycket mer än jobbet, är normalt sett på jobbet 7-19 7 dagar i veckan men hade 3-veckor semester i maj då jag byggde en 2,3 ton tung grill utanför huset som jag, min sambo samt vår kamphund Chicko bor i. Ett och annat dopp i polen med en kall XX händer ju också att det blir...

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
-Gärna i goda vänners lag, lite vind, bara ta en båt och göra ett dyk helt utan tvång, gärna med en kamera. Dyker lika gärna på ett fint rev som på vrak.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
-Massor med dyk genom åren med olika sorters minnen:
Blå hålet Dahab, dagen efter min 30-årsdag tillsammans med en av mina bästa vänner. Vi gjorde det som man ska göra det.
Carnatic, Abu Nuhas, en vän kommer utsimmandes baklänges efter att en muräna hade huggt i ena kamerblixten.
Director Reppenhagen, fick chansen att dyka där 98 då fortfarande den stora kakelugnen stod kvar.
Thistlegorm, dök 2 st dyk endast iförd en galabeja, hur många har gjort det?
Alla dyk jag har gjort här i vårt område där vi har fått besök av vilda delfiner som man verkligen får ögonkontakt med, en känsla som man inte kan tröttna på.
Mitt favorit dyk här är ett rev som består av en stor vägg med lila Klünzinger softcorall med orangea Anthias däremellan.

Vad tycker du om dykarna.nu?
-Oj, både positivt och negativt!
Positivt:
Man kan få bra tips via forumet både som nybörjare och erfaren.
Man kan titta och förundras över hur många duktiga fotografer det finns där ute.
Man kan träffa nya vänner, en av de viktigaste punkterna i PADI''s grundkurs bok.
Negativt:
Man kan få dåliga tips både som nybörjare och erfaren. Jag personligen tycker inte att Calle 15 år måste köpa platta och dubbeltolvor bara för att han har börjat dyka, det är nog skillnaden mellan väst- och östkust.
Man kan titta och förundras över hur många kassa fotografer det finns där ute, man får lägga upp vilka motiv man vill (hundar, katter, bilar och flick- och pojkvänner) för mig, men varför inte lägga upp bra bilder. Det finns så enkla program idag med dagens digitala kameror så det tar 2 sek att få bilden bättre..

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
-Njae, har 3st drömmar kvar att uppnå inom dykningen, innan jag lägger fenorna på hyllan så ska dessa 3 göras:
1, Jag vill dyka blå hålet i Belize för då har jag gjort de riktiga 3..
2, Jag vill dyka med vithaj utan bur i Sydafrika
3, Island, Tingvellir

Vad vill du säga till alla som läser detta?
-Att dyka ska vara kul, det ska inte vara några tvång. Dyk när du vill, gå kurs när du vill och köp den utrustning du vill ha och behöver.
Har ni tid över, kom gärna förbi och hälsa på, jag bor bara 5 timmar med flyg från er. Är ni på väg hit så svarar jag fortfarande gärna på era frågor.
Filip Kalinski, vart tog han vägen det var ju en rolig prick som lyste upp forumet och Dmitri Gorski, du får inte dyka med mig med handskar om du kommer hit, inte en chans!

Artikeln läst 6323 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg