Christian Reslow

Christian Reslow

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: Född 82:a.
Yrke: Anställd på Sysav, ansvarar för en återvinningscentral utanför Ystad(Hedeskoga).
Bosatt: I en tvåa i Ystad, sydkusten.
Antal dyk: Har varit slarvig med räkningen tyvärr men det landar i dagsläget någonstans över 700, dock en bit kvar till tusingen för min del ;-)
Medlemsnummer: 872


Hej Christian, allt bra med dig?
Jo tack, allt är jättebra. Hoppas allt är bra med dig också.

Vem är egentligen Christian Reslow?
Christian är en person man troligtvis måste uppleva för att förstå. Han är en person som alltid försöker se helhetsperspektivet i saker och ting ock älskar att sitta och grubbla över hur handlingar och föremål hänger ihop och fungerar i samband med varandra, vare sig det handlar om tekniska lösningar, känslor eller miljön. Christian älskar livet, sin familj, sina vänner, djur och natur.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Ja, varför? Jag försöker faktiskt fundera ut på vilka som skulle kunna tänka sig att nominera mig och på vilka grunder. Det kan vara så att det är vänner som gjort det för skoj skull men jag hoppas att där ligger något djupare bakom. Det kan vara någon jag haft diskussioner med där jag verkat intressant för detta eftersom jag alltid försöker hålla mig balanserad i mina argument och betrakta saker ur ett logiskt perspektiv.

När började du dyka och varför?
Jag började 94 eller 95 efter påtryckningar från brorsan som lovade guld och gröna skogar om allt vad dykningen innebar. Att den även innebar en tom plånbok och sjösjuka teg han om.

Kan du kort beskriva din dykarkarriär?
Oj, nu blev det svårt. Ska se vad jag kommer ihåg, hmmm... Min dykkarriär började med att min bror lockade med mig på dykträning 94 eller 95. Jag trodde bara jag skulle fridyka men det slutade med att jag använde brorsans dykapparat istället med honom hängandes på reservdoseringen, kanske inte helt enligt reglementet men det var så det gick till iaf. 1997 tog jag mitt första dykcert, trodde jag. Jag hade nämligen gått utbildning för en av de här på forumet omtalade bluffinstruktörerna så tekniskt sett dök jag utan cert i 4 år. Ok, det var kanske utskrivet på en vanlig skrivare och laminerat men inte fattade en 15:årig spoling att något var galet, det gick att dyka lika bra för det. 2001 när jag insåg att något var snett efter att på senvägar fått höra en del från andra tog jag mitt första riktiga cert, cmas 1* och har sen dess dykt och vidareutbildat mig inom cmas och Svenska sportdykarförbundets utbildningsstege. Är i dagsläget cmas 1* instruktör.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Ja! Jag tränar även Krav Maga(låter som en fil med bifidusbakterier eller vad det nu heter) =) Det är från början en Israelisk militär kampsport där man även tagit fram en betydligt fredligare civil version. En av de två instruktörerna där är också dykare, den andre av dem ska påbörja sin dykutbildning i någon av de närmaste veckorna.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
En perfekt dykdag för mig börjar med en kopp kaffe i vår klubbstuga eller i någon av grannklubbarnas lokaler där vi diskuterar upplägget för dagens dyk och slutar med grillning eller något annat trevligt efter dyket. Pricken över i är när dykutfärden sker i samverkan med andra klubbar. Vi är ett bra gäng med dykare från Ystads dykarsällskap Nautilus, Malmö sportdykarklubb och Aqualund som dyker stadigt. Det är roligt att ha sina vänner från de andra klubbarna med sig ut och dela erfarenheter med. Mycket mer än så här krävs faktiskt inte för att dykdagen ska vara perfekt. Bra väder är såklart en bonus!

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Alla dyk där man får chansen att introducera nya dykare för den marina världen är mina favoritdyk. Entusiasmen nya dykare visar när de är i vattnet är helt otroligt smittsam och man blir glad över att se någon bli lyrisk för saker som vana dykare tar för givet. Ibland tar jag mig en funderare på hur det var när dykkarriären började och minns den där känslan av att vilja komma i vattnet fort som f-n och dyka så länge som möjligt som om dykplatsen skulle förintas innan morgondagen. All den glädjen finns kvar idag men man ser det ur ett mer ”vuxet” perspektiv. Ett avblåst dyk då gjorde en förkrossad, ett avblåst dyk idag betraktar man ur perspektivet att platsen finns kvar imorgon också.

Vad tycker du om dykarna.nu?
Jag tycker att dykarna.nu är en riktigt bra sida! Jag betraktar dykarna.nu som en form av ”levande tidning”, en sida jag kan besöka för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i dykvärlden. Precis som med en vanlig tidning måste man ha överseende med att all information kanske inte är helt korrekt och man måste kunna se mellan raderna vid tveksamheter. Rätt använd är informationen på sidan oslagbar eftersom den ständigt uppdateras.

Har du planerat nåt kul den kommande tiden?
Alltid! Dyk till helgen i vanlig ordning om vädrets makter tillåter det. Vi har ett ständigt gissel med vädret här nere i Skåne iom de öppna kuststräckorna, inte mycket skär och öar att söka lä vid. Det blir nattdyk denna gången för att prova en ny lampa.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Jag läser ofta diskussionerna som rör ett ständigt gissel bland dykarna på denna sidan, ett solklart exempel är ”kriget om parlinan” som pågått nästan sen starten av forumet. Vad jag skulle önska är att de dykare som generellt brukar ge sig in i dessa diskussioner tar sig en funderare och försöker förstå och acceptera att inte alla dykare är utbildade av samma organisation, vi är alla olika och en metod behöver inte vara sämre än en annan för att lösa ett givet problem. Min generella uppfattning är att det inte är dykaren som följer ett mönster slaviskt som går segrande ur problemsituationer utan snarare dykaren som är dynamisk i sina handlingar och som kan tackla problem på mer än ett vis, det finns inga fasta system för alla fel och problem som kan uppstå under ett dyk. För övrigt så önskar jag alla som läser detta riktigt trevliga och säkra dykupplevelser framöver!!

Artikeln läst 7289 gånger.

Nominera en medlem


Du måste vara inloggad för att skicka mail!



Jonas Roos



Christian Reslow



Henrik L Jonsson



Pål Tyrenius



Catarina Jostéus



Tor Jörgensborg



Martin Quensel



Peter Steinhoff



Andreas Swills



Petter Johanson



Anders Jälmsjö



Andrej Hoffmann



Mirka Kinnunen



Annika Bonnér



Kjell Nylund



Mats Horngren



Angelica Rydelius Bergman



Micke Tilja



Jill Lundgren



Jan Wilske



Erik Rådström



Jakob Selbing



Christopher Zell



Anders Thulin



Jesper Berglund



Christian Svärd



Andreas Fritz



Filip Kalinski



Christian Balousa Andersson



Tony Holm



Mats Karlsson



Inge Lennmark



Staffan von Arbin



Sten Meyer



Åke Larsson



Anders Näsman



Millis Keegan



Antonio Martinez



Tomas Asp



Roger Xerxes Rosenvinge



Sofia Gulin



Stefan Barth



Mark Dougherty



Pär Ahlgren



Jonas Pavletic



Alex Dawson



Rik Gould



Erika Heineman



Roger Ingebo



Rahel Zemoi



Andreas Sannerman



Sofia Svärd



Henrik Enckell



Urban Lund



Raul Bäck



Per Lagerberg



Tobias Åberg



Linda Normark



Richard Lundgren



Anders Puranen



Tomas Persson



Annelie Pompe



Fredrik Astlid



John Gulliver



Linda Haglund



Dmitri Gorski



Mattias Vendlegård



Charlotta Carlén



Magnus Keijser



Anders Ståhl



Micke Wolhardt



Nils Möllerström



Roland Bede



Calle Lundin



Kim Davidsson



Linnéa Lilo



Magnus Hagman



Björn Carlsson



Ulf Eriksson



Göran Nilsson



Jonas Eklöf



Sten Stockmann



Erik Lindberg