Namn: Lösen:
Erika Heineman

Erika Heineman

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 40
Yrke: Projektledare TV/Radio
Bosatt: Stockholm
Antal dyk: 860
Medlemsnummer: 5207


Hej Erika, allt bra med dig?
Livet är härligt och jag är tacksam för att få leva ett rikt liv!

Vem är egentligen Erika Heineman?
Född och uppvuxen i Nordafrika som utlandssvensk, flyttade till Stockholm som 11-åring, gick gymnasiet på internat i Frankrike, började jobba med TV 1992, jobbat en sväng i Norge, tog en timeout från TV branschen ett par år och flyttade bl a till Filippinerna ca 1 år där jag ägnade mig åt dykning på heltid. Är sen ett par år tillbaka i TV träsket och ständigt singel :-)) Jobbar oftast för mycket. Gillar nya utmaningar. Jag är en glad skit och lever efter devisen att alla motgångar är en erfarenhet rikare!

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Hmm… väldigt otippat då jag numer inte är aktiv i dyksammanhang i Sverige. Kan det möjligen vara dykarna.nu som hade torka och plockade fram någon, hehe..

När började du dyka och varför?
Jag var på Mauritius 91 och var då en vattenskidsfantast. Testade då på dykning och gjorde ett 15-tal dyk och blev torsk direkt som fisken i vattnet, tappade helt intresset för vattenskidorna. Livet under ytan är det mest härliga och fantastiska som finns, allt från smått till stort. Viktlösheten, andningen och frihetskänslan är oslagbar och ger mig total sinnesro.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Powerwalk rensar skallen. Meditation är balsam för själen. Jag plöjer böcker av alla dess slag. Jag är en extrem djurvän; räddar kackerlackorna ur toan och hjälper sniglar över vägen… Jag förhandlar aldrig bort mina vänner.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Tuffa ut med båt från en tropisk ö för att göra dagens djupdyk vid 06.00 på ett drop off och efter det få inta en härlig frukost. Ett strömdyk före lunch och 2 dyk efter lunch. Gärna med en lugn erfaren parkamrat (ibland svårt då jag alltid åker själv på mina dykresor). Ägna dom 2 sista dyken till att leta efter nya små vänner med mitt förstoringsglas.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Oj, det finns så många, men här är ett av dem: Barracuda Point, Sipadan Island. Obeskrivlig känsla att dyka rakt igenom en tornado av ca 700 barracudor – helt magiskt, jag var i trans… Och då drop-offs och utmaningar med strömmar är min absoluta favorit blev det ett fulländat dyk, som avslutades med att jag hittade min första Orangutang Crab på väggen i slutet av dyket, det är lycka!

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Livet är nästan alltid kul!

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Ha en fin dag!

Artikeln läst 6832 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg