Namn: Lösen:
Henrik Enckell

Henrik Enckell

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 37
Yrke: Civilingenjör Elektroteknik
Bosatt: Lund
Medlemsnummer: 2227


Hej Henrik, allt bra med dig?
Jo tack, det är bara bra.

Vem är egentligen Henrik Enckell?
Lundabo och far till tre flickor. Jobbar med mobiltelefoner till vardags och försöker komma iväg på lite resor då och då.
Dyker CCR sedan ca 6 år tillbaka och ser fram emot den dag då barnen blivit stora nog att hela familjen kan åka på semester med åtminstone lite dykinslag. Att vara med och visa barnen undervattensvärlden kanske kan vara ett sätt för mig att börja uppskatta varmt vatten och husrev igen? :-) I övrigt är jag intresserad av teknik av alla slag men helst dykrelaterad.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Kan det vara pga mina åsikter om DIR?

När började du dyka och varför?
- Jag anordnade en kombinerad dyk/ökensemester i Sinai för ett gäng FN-soldater när jag var i Libanon under tidigt 90-tal, och i egenskap av reseledare så fick jag mitt cert "på köpet". Jag har också en bror som lever på och i havet och som har dykt i evigheter och han fick mig intresserad. Vi har sedan fortsatt att jobba med dykning ihop, och förhoppningsvis fortsätter det...

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Numera hinner jag inte med så mycket annat än att jobba och ta hand om barnen, men jag har sysslat mycket med träning och löpning tidigare. Det mesta jag gör i övrigt har på ett eller annat sätt med dykning att göra. Jag kör lite RB-kurser och har tillsammans med Fredrik Jönsson (#2217) firman Rekodeko som säljer RB-relaterade produkter och utbildning. Huset jag bor i är
inget direkt intresse utan mer en plikt som också tar en massa tid!

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Jag är ute på havet med Moskus sedan några dagar, har släppt vardagen och kommit in i dykning och båtliv och gör inget annat än att dyka, äta, pilla med dykprylar och andas havsluft. Inga onödiga vardagsproblem att ta hänsyn till utan bara uppgiften att göra sig klar för nästa dyk. Det är trångt och smutsigt ombord men man inser hur lite man egentligen behöver för att må bra här i livet.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Många dyk har något speciellt man minns och ett dyk jag kommer ihåg var när vi dök på ett gammalt okänt vrak utanför Trelleborg. Det var en vårdag med mycket bra sikt i vattnet och hela atmosfären kring vraket och uppe i dykbåten efteråt var så där perfekt som det kan vara ibland. Svårt att förklara, men som dykare kanske man förstår vad jag menar. Dyken på bl a Wilhelm Gustloff och diverse närkontakter med sälar och valar var också minnesvärda, men jag minns även ett dyk vi gjorde på vad som kom att kallas "Stenen". Vi trodde det var ett vrak men det var en stor klippa på sandbotten mitt ute i havet. Absolut inget att se, och det berodde inte bara på att masken var full av vatten pga att vi asgarvade nere på 49 meters djup!

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
- Absolut! Jag har planer på både kort och lång sikt, men det är inte riktigt spikat ännu så jag håller dem för mig själv så länge. Kanske firar jag julen lååångt under vattenytan någonstans!

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Säg vad du menar och mena vad du säger!

Artikeln läst 7439 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg