Namn: Lösen:
Jill Lundgren

Jill Lundgren

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 28
Yrke: Jobbar som farmacevt åt Norsk Medisinaldepot
Bosatt: Oslo
Antal dyk: 580
Medlemsnummer: 5741


Hej Jill, allt bra med dig?
Allt är bra med mig, men jag har tillfälligt dykförbud då öronen trasslar.

Vem är egentligen Jill Lundgren?
Utflyttad Kirunabo, något tankspridd och tystlåten. Ibland glömmer jag helt bort att prata. Tycker mycket om allt som har med dykning att göra, det är väldigt socialt. Gillar dock inte att vara sjösjuk och att behöva ta hand om utrustningen efter dykresorna.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Det vet jag inte, jag är inte särskilt aktiv på forumet och tror inte att jag syns så mycket i andra sammanhang heller.

När började du dyka och varför?
Jag började dyka 1996 i Kiruna Sportdykarklubb. Hade gjort ett prova på-dyk på Kuredu men insåg väl inte att det gick att gå en kurs hemma också. Så hamnade jag nere på dykklubben efter en träning. De bjöd på kaffe och visade film och jag anmälde mig till den enstjärniga kursen direkt. Gjorde mitt uppdyk i en alldeles för stor herrdräkt med remmar spända överallt. Flöt upp med fötterna först och blödde näsblod.

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
Det första vraket blev Elise Schulte. Det var mörkt men mareld i vattnet och väldigt bra sikt. Hon var överväxt av anemoner, det såg magiskt ut. Sedan dess har jag gillat vrakdykning. I början blev det många expeditioner med klubbens båt till nordnorge. Vi bodde i små stugor, ibland i tält och tiden mellan dyken gick åt till att fylla luft. Jag var oftast helt slut men det var spännande. När jag pluggat färdigt jobbade jag i Narvik ett tag för att kunna dyka mer. Var sugen på att börja med teknisk dykning men det var inte förrän jag hamnade i Stockholm 2006 som jag kom mig för med att börja. Dykningen är roligare än någonsin så jag är verkligen glad att det blev av! Gick en divemasterkurs i somras och det var riktigt kul att hjälpa till. Under hösten blev det ytterligare en dykkurs, så nu ska jag nog bara dyka ett tag.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Apex förstås, han är en charmig hund i praktisk storlek. Passar fint att ta med sig på dykbåt. Men inga andra intressen som är lika uppslukande. Just nu reser jag mycket i jobbet så det blir mest böcker och musik. Lite idéhistoria på distans.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Den perfekta dykdagen är en vindstilla höstdag. Det är ingen stress men jag hinner med två långa dyk på något intressant vrak där jag ser nya saker. Dräkten håller tätt, solen lyser ner i vattnet och det finns kaffe när jag kommer upp.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Jag gjorde flera favoritdyk under förra året, det blir för svårt att bara välja ett. Steuben var mäktigt. Så stort och ödsligt.
Hade också väldigt bra dyk på Georg Thiele under sommaren och på HMS Southwold på Malta. Vill gärna dyka mer där, det finns så mycket saker att titta närmare på. Jag hoppas fortfarande på att få dyka på Erich Giese i Narvik, det är mitt drömdyk.

Vad tycker du om dykarna.nu?
dykarna.nu är bra. Var skulle folk annars fråga om saker och diskutera/bråka? Jag gillar att logga på dykarna, det blir samlat och det är kul att se alla foton och att läsa om vad andra har gjort för dyk.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Planerar att dyka lite med Langesund under våren men det närmast inbokade är Åland i maj, sedan blir det Narvik i september med flera för mig odykta vrak.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Ha ett bra dykår så hoppas jag att vi ses på någon utfärd!

Artikeln läst 7245 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg