Namn: Lösen:
Jonas Eklöf

Jonas Eklöf

Vid tillfället för intervjun:
28 år, singel, boendes i Sala som för er som inte vet är mest känt för sin Silvergruva.
Medlemsnummer: 2707


Tjenare Jonas! Vad gör en kille som du när du inte sitter vid dykarna.nu eller är ute och dyker?
Tjena! Det känns som om hela mitt liv har kretsat kring dykning mer eller mindre konstant sen jag skaffade det som hobby. Annars så jobbar jag med drift, underhåll av datorsystem och datornätverk på en Internetoperatör. Man kan säga att när jag inte surfar på dykarna.nu så hjälper jag till så att andra kan surfa på dykarna.nu bla. En annan hobby är tex golf (eller pensionärsbandy som mina jobbarkompisar säger). I övrigt är jag engagerad i Salas dykklubb en hel del. Dykprojekt Sala Silvergruva har också upptagit en hel del tid det senaste året, inte bara när det gäller själva dykbiten.

När började du dyka och varför?
Jag tog en Padi OW tillsammans med en kompis när jag var i Thailand 1998, mest för att det verkade vara en kul grej, men även för att jag är en vattenmänniska från början och var sjukt nyfiken på att se saker i verkligheten, som man bara ditintills sett på TV. Det var fascinerande helt enkelt. Sen tog jag ett kort uppehåll på 4 år pga diverse orsaker och sen tjatade samma kompis på mig att vi skulle ta upp dykningen här hemma och sen dess är man ju fast i det här träsket - på gott och ont. Jag tänker fortfarande på att jag var nära att tacka nej till den där omstarten och hade då missat all rolig dykning.

Du har ju varit med på dykarna.nu sedan hedenhös, vad tycker du är den största fördelen och nackdelen med sajten?
Den absolut största fördelen är helt klart den stora användarbasen. Dessutom finns här så otroligt mycket människor med gedigna kunskaper och som varit med länge i branschen. Jag ser mig själv som en total nybörjare fortfarande jämfört med väldigt många här, och däri ligger också en stor styrka. Oavsett nivå på din dykning finns det saker att lära här.

Enkelheten på sidan har varit dess styrka, men det känns ändå som att utvecklingen har sprungit ifrån dykarna.nu lite på senare år. Med tanke på att det är ett fritidsprojekt så har jag egentligen ingenting att klaga på om jag ska vara ärlig.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Svår fråga. Men om det var bra väder, trevligt sällskap och ett helt odykt vrak att utforska skulle jag tycka det var perfekt.

Har du planerat nått kul inför årets dyksäsong?
Har lite lösa planer på att återvända till Åland en sväng samt eventuellt försöka ta mig till Narvik, där jag ännu inte varit. Har hört så mycket bra om Narvik så det vore nästan synd att dra ut på den resan mer. Annars så håller jag på att försöka förbereda mig på nästa projekt, en grottkurs.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Jag vill rikta tack till alla som hjälpt mig genom åren här på sidan, samt hoppas att jag själv dragit mitt strå till stacken. Sen vill jag hälsa alla välkomna tíll Sala på dykning, det är bara att höra av sig till mig. Nya dykkamrater är alltid kul.

Tack för att du tog dig tid!
Tack själv.

Artikeln läst 6501 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg