Namn: Lösen:
Kim Davidsson

Kim Davidsson

Vid tillfället för intervjun:
Mitt namn är Kim Davidsson, 28 år gammal, född och uppväxt i sundets pärla Helsingborg. Nybliven stolt pappa åt vår son, Sion snart 8 månader. Sedan drygt 3.5 år har jag levt med Ana, numera även min fru. Shit, vad det låter vuxet…!! Hursomhelst Ana är mexikansk eld på alla sätt, jätte go och fördelen med att gifta sig med en mexikanska är att det är som att få en storebrorsa på köpet…;)
Medlemsnummer: 1275


Tjenare Kim, vart befinner du dig just nu?
Tjenare, just nu befinner jag mig i Tulum, Mexiko. Vi har köpt oss ett litet hus och jag kan råda alla som vill testa sitt tålamod att göra likadant. Hursomhelst har vi nu kommit i ordning om än lite spartanskt. Jag är pappa ledig och smiter iväg för att dyka så fort det blir läge. Jag myser och livet går sin lilla gång…

Vem är egentligen Kim Davidsson?
Oj, vilken fråga! Hmmm… Vem är jag? Det beror nog på vem man frågar, när och under vilka omständigheter de träffat mig. För att hålla det enkelt så tycker jag att jag är en snäll, trevlig och rolig skit. Inom dykningen är jag passionerad, nyfiken och målmedveten. Arbetat med allt från lager, fryshus, läkemedelsindustri, golvslipning samt givetvis dykning. Älskar att resa, vara pappa, dyka samt hänga med mina barndomsvänner och bara allmänt nörda ner oss i mängder med pizza, cola, godis och b-filmer. Resten håller jag för mig själv eller sparar till någon som är snäll nog att bjuda mig på en öl eller en kopp kaffe…;)

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Svårt att veta, inte en aning. Men klart kul och lite smickrande att folk är nyfikna på vad man är för en filur.

Du är ju en inbiten grottdykare, vad är det med grottor som lockar?
För mig är det någonting mystiskt och mäktigt över grottor. Hur de skapats och hur länge de funnits. Man kan känna sig så fruktansvärt liten och obetydlig i sammanhanget. Platsen man svävar runt i har funnits i årtusenden och ibland miljontals år. Du besöker platsen under en begränsad tid och i grottans ögon är du inte ens en droppe i havet. Känslan, skärpan och uppmärksamheten är total. I fallet Mexiko där jag gjort majoriteten av mina grottdyk är det utforskningen som lockar. Det finns få eller ingen plats i världen med så stor potential att utforska nya system och grottor. När man väl fått smak på det kan jag bäst beskriva känslan som en feber. Är man villig att lägga ner arbetet som krävs vilket är jäkligt mycket så är belöningen stor. Att vara den första människan på en ny plats, lägga linan för andra att följa, koppla ihop system och se den stora bilden är den ultimata belöningen inom grottdykningen för mig.

När började du dyka och varför?
Jag har alltid varit fascinerad över havet och att dyka. Kommer ihåg att vi hade ett gammalt uppslagsverk när jag var liten, “Media” tror jag det hette. Sidan där dykare står beskrivet kunde jag sitta och titta på i timmar. Kommer ihåg det så väl, bilden hade 3 dykare med olika typer av utrustning för olika djup. En lirare håller någon gammal kruka i handen samt var där en yrkesdykare med hjälm som svetsar tror jag. Även någon illustration över en läsk med kolsyra för att beskriva tryckfallssjuka. Övre hörnet på sidan är helt utslitet av att vara vikt för att hittas snabbt. Hursomhelst, efter mitt första sommar jobb för kommunen med saftiga 3500 kr som betalning för 3 veckors jobb gick jag in i en affär. Såg en dyktidning, köpte den och kommer ihåg att jag fattade precis ingenting om vad som stod i den. Tyckte dykning verkade kul och som sagt alltid varit fascinerad av det. Ville även göra någonting vettigt för min första lön. Inget beslut jag ångrat…

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
En bra dykdag vaknar man sjukt sugen, bra förberedd med bra förhållanden. Dykdagen avnjutes bäst med bra dykpolare. Den sociala biten är jäkligt stor för mig även om jag ibland även dyker solo.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
När jag slutligen kopplade ihopa “Sak Actun” med “Abejas” genom “CUTS” (olika system). Kändes extra gott för att jag gjort majoriteten av arbetet i just detta området. Dyket var väl genomfört, 4 timmar långt och hyffsat tekniskt. Jag mös hela vägen ut…

I övrigt har jag haft otroligt starka känslor efter ett par dyk då det hållt på att gå riktigt illa. Då är man bara glad att vara ute, uppe och vid liv.

Har du planerat nått kul inför årets dyksäsong?
Säsongen är i full gång. Försöker lära och se så mycket nytt som möjligt samt göra lite skada med ny utforskning. En PADI OW-Instruktörskurs står för dörren och det ska bli kul. Sedan blir det hem och dra i de sura slipmaskinerna igen. Fru och barn åker till Mexiko i September och vi håller som bäst på att planera in en fullpackad månad. Blir något av följande : Frankrike, Plura, Narvik, Ojamo, Östersjön samt lite härlig “sprattla i spenaten” dykning på Tustna i Norge. Världens bästa dykresa med riktigt bra polare. Dessutom hade det varit kul att besöka någon av de fina gruvorna som är på gång hemma i Sverige.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Hoppas jag inte varit för dryg, dyk och ha kul!

Tack för att du tog dig tid!

Artikeln läst 6379 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg