Namn: Lösen:
Kjell Nylund

Kjell Nylund

Vid tillfället för intervjun:
Bosatt: För tillfället på Perhentian Islands
Antal dyk: 1850++
Medlemsnummer: 3720


Hej Kjell, allt bra med dig?
- Jodå, livet är kanon just nu. Solen skiner, havet är spegelblankt cirka tio meter längre bort här på stranden där jag käkar frukost. What´s not to like? :o)

Vem är egentligen Kjell Nylund?
- En f d journalist och IT-jobbare som efter åtta år i Stockholm sadlat om som dykinstruktor, och som reser jorden runt, jobbar och dyker. Just nu befinner jag mig på svensk-malaysiska Alu Alu Divers i Perhentian Islands och stortrivs.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
- Ingen aning. For några år sedan så var jag betydligt mer aktiv på dykarna.nu och skrev en del inlägg som jag i dag är rätt generad över. Så förhoppningsvis inte av den orsaken i alla fall ...

När började du dyka och varför?
- Borjade dyka för drygt åtta år sedan efter att ha drömt om det i hela mitt liv. Ett längre förhallande hade just tagit slut och jag kände att jag behövde något nytt i mitt liv. Det var ett av dom bästa beslut jag någonsin tagit.

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
- Första fyra åren som amatör gav knappt 200 OW-dyk, Jag lär mig praktiska grejer rätt långsamt och är definitivt inte en naturtalang på dykningens område. Så det finns säkert några i Stockholmstrakten som kommer ihåg mina tidiga grodor i dyksvängen. Sedan dess så har jag drygt 1700 dyk till på drygt fyra år, så lite grann har nog sjunkit in till slut ...

Har du några andra intressen förutom dykningen?
- Ja, men tyvärr finns det rätt litet tid för dem utöver jobbet nuförtiden. Jag slukar böcker när jag kan, och jag är rätt förtjust i filmer ... Att bara resa och uppleva är dock väldigt lätt som dyknomad. Jag håller just nu på och upptäcker Asien, en fascinerande världsdel.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
- Tre dyk på närliggande rev med stora pelagiska djur tillsammans med min tjej sa att vi kan gotta oss. Hade faktiskt en sådan dykdag på fenomenala Koh Haa utanför Lanta i Thailand för några månader sedan. Oss två och en stor svart stingrocka. Magiskt!

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
- Hade ett dyk (med tjejen och nagra gäster) på Sail Rock här i Malaysia för snart fyra veckor sedan. En loggerhead (!), en stor grön sköldpadda och fem (5!) svartspetsade revhajar som cirklade oss nyfiket på maximalt två-tre meters avstånd i en halvtimme i någon slags vansinnig dans innan vi till slut började få slut på luft ... Helt otrolig upplevelse.

Vad tycker du om dykarna.nu? (och senaste uppdateringen av sajten)
- Dykarna.nu ar helt utan konkurrens som forum för svenska (och svensktalande) dykare. Nästan en slags dykfacebook. Senaste uppdateringen har gjort sajten bättre och överskådligare.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
- En helgtripp till mysiga Kuala Lumpur och en titt utifrån utkiksplattformen på Petronas Towers är inplanerat. Om jag nu klarar det. Jag har nämligen lite grann höjdskräck ...

Vad vill du säga till alla som läser detta?
- Ha en riktigt skon sommar, var ni an befinner er. Dyk mycket och dyk sakert. Ta inte dykforumet alltför allvarligt. ;o) Kram till alla!

Artikeln läst 4561 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg