Namn: Lösen:
Linda Haglund

Linda Haglund

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 32
Yrke: IT-ansvarig och teamleader
Bosatt: Stockholm
Antal dyk: ca 300
Medlemsnummer: 1694


Hej Linda, allt bra med dig?
Ja tack, allt är väl, trots missad Narviksvecka pga. att chefen inte tyckte jag behövde mer semester just nu. Men men, nya friska försök!

Vem är egentligen Linda Haglund?
Född och uppvuxen utanför Eskilstuna. Kom till Stockholm på grund av ett arbetstillfälle våren 1999. Pendlade första halvåret fast besluten att INTE flytta till den här hemska stressiga staden (innan jag började arbeta här kanske jag besökt Stockholm 6-7 gånger sammanlagt) men inställningen ändrades ganska snart och redan hösten 1999 bosatte jag mig här och har inga större planer på att flytta härifrån. Numera bosatt i Årsta och jobbar på ett marknadsanalysföretag på söder som IT-ansvarig och teamleader.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Jag har faktiskt ingen som helst aning... har ju varit lite av en "doldis" sista 10 månaderna och inte dykt så mycket eller varit särskilt aktiv överhuvudtaget. Har ju dock florerat på lite bilder från senaste dykpuben som kanske kunde ha behövt genomgå en och annan censurinstans innan de mötte medlemmarnas granskning. ;)

När började du dyka och varför?
Jag tog mitt första cert i september 2001 då min dåvarande sambo, som redan hade första certet, tyckte det skulle vara roligt att ta upp dykningen. Jag var fruktansvärt, FRUKTANSVÄRT rädd för vatten i början. Allt från vattnet i sig, sjöväxter, och undervattensstenar till påhittade spöken och you name it! Motvilligt erkänner jag att jag de första 20 dyken trodde jag skulle dö och lovade mig själv att aldrig dyka igen om jag bara överlevde pågående dyk... en vandrande (dykande) olycksbomb skulle man milt kunna benämnt mig som. Dock la sig rädslan, ett cert blev två som blev fler. Idag har jag Trimixdykare och grottdykare som "högsta" certifieringar. Men vägen har varit lång och hård... ;)

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Jag har precis börjat spela frisbeegolf faktiskt. Såååå enkelt att ta två plastdiskar som väger några 100 gram styck och knalla ut på en bana. Man blir inte riktigt lika stark i rygg och nacke som av dykning dock, men motionen får jag! ;)

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
En perfekt dykdag är en dag helt utan stress och press. En lugn dag på Ålands hav, med nöjet att få dyka Helge t ex. Lagom avancerat och bra bottentid i jämförelse med utförd dekompression. Eller varför inte ett långt nitroxdyk på Najad? :)

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Förra årets dykning runt Lofoten med ett gäng gött folk var som ett enda långt favoritdyk. Exceptionellt bra var dyket på S/S Sirius där vattnet var så fantastiskt klart och ljust hela vägen ner till 67 meter. Jag minns att Mats befriade en stor fisk (minns inte vad den heter) som fastnat i en bit gammal trål där nere på botten. På vägen upp
och på dekot fick vi kryssa mellan brännmaneter med dess långa trådar. Det och många andra såna dyk kan ge en känsla närmast liknad eufori.

Sen var det ju så klart helt fantastiskt att få vara med och göra de första dykningarna på Betty H med Ville och gänget på Ålands marinhistoriska sällskap. Även om det var mörkt, kallt och djupt så var det otroligt fascinerande att få komma ner dit ingen tidigare varit och se alla orörda ting...

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Nej, det är ganska tunt vad det gäller dykplaner just nu. Har som sagt haft en lång paus i mitt dykande av privata anledningar och tänker försöka få tillbaka dykgnistan igen. Det var ju som nämnt väldigt nära att jag fick åka med herr Tilja till Narvik förra veckan. Har sett hans bilder därifrån och hoppade upp och ner i stolen av ilska över att jag inte kunde vara med... Har som mål att komma ut och åtminstone dyka Sappemeer och Najad i höst...

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Oavsett vilken nivå du dyker på, fortsätt göra det för att det är roligt. Ha inte så bråttom framåt utan njut av din dykning. Om njutningen så består av att titta på fiskar några gånger om året i röda havet, eller av att beta av vrak efter vrak i Östersjön, eller kanske av att ligga och bli plågad på 5 meters djup i Largen (ingen instruktör nämnd och ingen glömd), så glöm inte VARFÖR ni dyker och att det ska vara roligt längs vägen!

Artikeln läst 10820 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg