Namn: Lösen:
Linda Normark

Linda Normark

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 35
Yrke: fritidspedagog
Bosatt: Göteborg
Antal dyk: 158
Medlemsnummer: 7066


Hej Linda, allt bra med dig?
Jodå, bara bra, även om jag dykt för lite i år i min smak. Vara duktig och göra det man borde är inte nyttigt för den mentala hälsan :-)

Vem är egentligen Linda Normark?
- En lätt förvirrad men samtidigt sansad person med rätt ironisk humor som kan snacka skallen av folk ibland, driva andra till vanvett med förkärleken för smilisar och någon som är född med kronisk nyfikenhet.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Egentligen ingen aning, måste säga att jag blev förvånad och håller på att dö av nyfikenhet över vem/vilka som nominerat mig!
kanske någon som kör den desperata versionen för att få se bild på mig ovan ytan utan utrustning, har ju fått en del tjat om det på sista tiden :-)

När började du dyka och varför?
Jag började dyka 2003. Var på väg att bli 2002 men jag avbröt kursen då snöfall och illasittande utrustning inte föll mig på läppen. Men sedan for vi till Gran Canaria och där frös jag inte och gjorde ett nytt försök att lära mig så jag kunde vara nere nära bland allt det jag sett när jag snorklat. Minns fortfarande första mötet med en putsarfisk framför masken, magiskt!

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Förutom det vanliga dravlet med vänner etc så har jag tränat ju-jutsu, är en riktig slukare av deckare och fantasyböcker och rollspelar lite, det gäller att hålla barnasinnet vid liv!

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Dagen innan är allt packat i bilen och kollat så när jag vaknar efter en sovmorgon behöver jag bara bli människa. Någon annan kör till dykplatsen (som givetvis är bekväm och har toalett) där vi käkar frukost (jag är m.a.o definitivt ingen morgon eller frukostperson *s*) och snackar lite med folk innan vi helt utan stress kittar iordning. Givetvis är det soligt, men inte för varmt, havet ligger stilla och sikten är bra. Väl under ytan simmar vi på så sakterliga med fungerande komunikation och bara njuuuter av att idag är varenda bit fylld med liv av olika slag och fiskarna närgånget nyfikna och mååånga! Efter lagom tid går vi upp för lite grillning och massa snack innan vi hoppar i igen för ännu ett gott dyk! Ja, givetvis så sker dyket i kalla vatten då jag trots frusenhet föredrar det framför tropiska vatten.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Måste jag välja!? Nää.. :-)

Mest udda var nog Loch Ness. Började med att vi körde runt halva sjön och lurades in på varenda turistfälla för en plast-Nessie att göra lekbilder med, vilket tog sin lilla stund.. Sedan fixade vi boende och började jaga dykplats, vilket också tog ett bra tag. hamnade slutligen på en stor parkeringsficka med tillgång till vattnet där vi fick folk i trafiken att haja till och krypköra för att se om de verkligen såg rätt när vi kittade om. Kommer efter halvt självmordaktiga balanseringar (läs : snart hasade vi oss på magen ut..*s*) ner i vattnet. Stannar till vid 2-3 m och redan där är vattnet mörkt nog att kräva lampa. Har där sjukt kul med att leka fram fejkbilder av Nessie innan vi ger av av nedför den verkligen branta siltbottnen (och jag som trodde att gullmarn var lättsiltad..). Väldigt dött där, bara en trädgren som ger rysartankar. Vid 6 meter är 13 wattaren för vek för mörkret och tankarna på "Var är Hid-grabbarna när man behöver dem?" dyker upp då det kändes som om några som lyste upp och som man kunde gömma sig bakom hade varit trevligt *L* Hinner dock just börja vänja mig med mörkret innan blixtarmar går av och vi får dra oss upp direkt innan de tappas. Åker tillbaks för middag och inser att gömt bakom Innet tvärs över gatan finns en sandstrand som var betydligt lämpligare än vad vi hittat! dessutom så hade Nessie-jägarna satt upp kamera ungefär där vi kunnat lurat dem..attens vad vi missat! Typiskt, 5 timmars förberedelser för 11 minuters dykning! .-) Nåja, var ju ärligt sagt rätt kultigt att ha gjort och vi blev ju Nessie-dårarnas gullegrisar den kvällen, "Guuud vad vi var modiga! Såg vi Nessie? hur såg det ut, fanns något liv? :-)

Skottland, närmare sagt minirevet vid St: Abbs, bjöd även på ett urmysigt dyk där vi fick en extrabuddie för resterande dyk där. Vi simmade nämligen omkring utanför piren där vi nästan direkt mötte en berggylta som inspekterade oss och sedan slog följe hela tiden och dessutom kom direkt vi hoppade i efter det, urcharmig sak! Dessutom träffade vi byns gamla orginal som visade sig varit en av de som tagit fram de allra första dykdräkterna och varit en av de första arbetsdykarna och var riktigt intressant att lyssna på om man tog sig tiden!

Sista var ett egentligen rätt normalt dyk på skår i gullmarn. Anders hade ett fotodyk och jag glider omkring lagomt smått uttråkad när jag plötsligt vid kanten nåstan krockar med en pigghaj! Tror att vi båda höll på att skita på oss först :-) Når jag inser att jag inte ser fel utan det verkligen är en haj på ett landdyk börjar jag signalera efter uppmärksamhet så jag får fotobevis men får svar som bara kan tolkas som "vänta, ska baaara fota färdigt först.." Typiskt, här möter man ej haj och buddyn fotar en uppenbarligen fräck fjärsing.. Eter dyket har han dessutom fräckheten att klaga över jag inte visade den. hehe, gissa om han blivit retad efter det. och nej, jag bara kan inte sluta berätta om det mötet då ögonen fortfarande glimmrar av lycka vid tanken *L*

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Inte på dykfronten, där gäller nog varianten komma i vattnet mest, men däremot ska jag upp till mamsen och fira hennes 65-årsdag, vilket ska bli trevligt!

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Ha det gott och låt er inte pressas till något ni inte vill!

Artikeln läst 6389 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg