Namn: Lösen:
Magnus Hagman

Magnus Hagman

Vid tillfället för intervjun:

Medlemsnummer: 2297


Hej Magnus, hur är läget?
- Tack bara bra.

Du har ju jobbat i dykbranchen i en evighet, hur ser din karriär ut egentligen?
- Nja, en evighet vet jag inte men ganska snabbt efter att jag börjat dyka fick jag erbjudande att bli delägare i en dykskola i Stockholm och på Gran Canaria, detta efter att mina Thailandsplaner att köpa en bar gått i stöpet, och så blev det.
Jobbade i Stockholm från 94 och flyttade till vårt center på Gran Canaria 96.....åkte hem och skulle fira jul hemma i Sverige....blev pappa och är således fortfarande hemma och firar jul ...ha, ha....undrar om min utrustning finns kvar där.... och mina fina sandaler....och min obetalda nota på Hollidays (sorry Jonny)....
Blev Instruktör 97 och jobbade som det och drev dykskola heltid fram till 01 då vi sålde dykskolan och jag hade undertiden även fått möjlighet att dela med mig av min erfarenhet till blivande instruktörer. Grymt skoj att få vara med vissa elever ända från OW till instruktör....det gjorde mig glad och stolt.
Jobbade kvar i ett år på den nya skolan som tog över SSD, vilket ingick i avtalet, och på dagen 12 månader senare slutade jag...trodde att jag skulle fly till en helt annan branch med ödet höll mig kvar och nu har jag bytt elever mot reggar och lim....men jag kursar LITE ibland....är fortfarande i status... Put Another Dollar In...ha, ha....
Men det är skönt att vara kvar och på så sätt hålla kontakten med gamla dykrävar som korsat min väg under åren.

Dyker du nått nu för tiden eller blir det mest att stå i verkstaden och serva andras grejer?
- Har blivit dåligt med det...har inte haft suget. Blev lite för mycket mellan 94 & 02 så när jag sedan väl var ledig så sög det inte tillräckligt i dyktarmen.
Men nu är jag på G igen serru...dök faktiskt i helgen med min vän Alex och är bokad på dyk i augusti och är GRYMT dyksugen nu åxå....härlig känsla.
Har trots mina många år i Stockholms dykvärld en del önskedyk kvar...och jag tillhör ju dessutom kategorin som njuter bara av att vara i vattnet så...det kommer bli många dyk 2007.
Nu får alla långtolvor flytta åt sidan, nu kommer pappa med sin enkelåtta och limegröna fenor....ha, ha.....

När började du dyka och varför?
- Började dyka 93 tillsammans med ett gäng kollegor från Top Cab. Hade (som 99% av alla elever) tänkt på det länge men inte kommit till skott.
Innan så var jag mycket i fjällen och alperna och åkte bräda....hade taxiåkeri på den tiden och tjänade maximalt med pengar på minimalt arbete.....HUR kunde jag byta bort det...ha, ha....nä, jag skulle inte byta min år med dykskolan mot något annat.
Lite otippat ramlade jag lite olyckligt i en BARNBACKE??!!.....och axeln gick ur led och blev aldrig riktigt bra så....det vara bara att tänka om.
Kom på att jag ju kunde knarka adrenalin.... börja dyka, hoppa fallskärm och klättra....efter första poolpasset insåg jag att meditationskänslan i att dyka var det jag ville uppnå.
Sket i skärmar och berg och dök....dök hela tiden och jämt. Skulle nästan våga gissa att jag har flest dyk av alla runt Fredhäll och Essingen...ha, ha...
Vi var ett tajt gäng som samlades på dykskolan så gott som varje dag och drog ut och dök lite varstans. Var sämre med organiserade utfärder då jämfört med nu.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
- En perfekt dykdag är i rätt sällskap med bra väder. Var det är spelar mindre roll....klart det finns drömplatser men för mig är dykning mycket det som sker runtomkring.
Mycket skratt och gärna okay sikt sen är jag nöjd.....jag behöver absolut inte en miljon fiskar eller 400 meter vrak för att njuta.
Dykning är mer än så....meditation för själen.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
- Hmmm....svårt...har många dyk som etsat sig fast, men ett av de starkaste minnena är ett dyk i....*TADDA*....Björkvik i början av min karriär då jag hade en GRYM upplevelse med ett stort stim aborrar....DET var en enorm upplevelse och mina dykompisar sa att jag såg helt galen ut efter...ha, ha...
Jag kände mig iaktagen när jag väntar på en dykkamrat och vänder mig sakta om och det är ett grymt stim aborrar som tittar på mig.
Försiktigt balanserar jag på fenorna och rör mig långsamt mot stimmet...andas in med munnen och försiktigt ut med näsan för att inte bubblorna ska skrämma dom.
Efter ett par minuter befinner jag mig mitt i stimmet med alla fiskarna runt mig...hade betalat ganska mycket för en videokamera då....
Annars ett av dyken med Alex på Elfinstone 97 var grymt....säkerhetstoppet med delfiner på Thistlegorm....vrakdyken i Las Palmas...katedralen i El Cabron...Narvik...ja, det finns ett gäng dyklögner att dra på en båt någongång i framtiden.....SUCK!!!!

Har du planerat nått kul inför årets dyksäsong?
- Ja. Att börja dyka igen....kanske får gå en Fundamentals för jag har hört att man lär sig avvägning där...ha, ha....
Funderar på att börja filma igen och så ÄR jag bokad på Melanie & Najade...vraken som jag missat nu i många år....äntligen!!!
Förhoppningsvis stöta på lite gamla dykare lite varstans....och några bubblor lär jag väl släppa ut på Västkusten innan vintern kommer.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
- Hmmm...vill nog främst få hälsa och säga hej till alla dykkompisar, bekanta, kunder och gamla elever som jag fått det obetalbara nöjet att stöta på genom åren.
Och så bara MÅSTE jag få inflika att man inte alls dör när man dyker enkelåtta utan longhoose...ha, ha....och önska alla ett härligt dykår med masor av sköna upplevelser.

Tack för att du tog dig tid!
- Tack själv.... nöjet var helt på min sida...nu ska jag limma lite till innan det är dags att sova.

Artikeln läst 6201 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg