Namn: Lösen:
Mattias Vendlegård

Mattias Vendlegård

Vid tillfället för intervjun:
Namn: Mattias Vendlegård
Ålder: 36år
Bosatt: Västerås
Antal dyk: +500
Medlemsnummer: 2992


Hej Mattias, allt bra med dig?
- Ja, det är prima.

Vem är egentligen Mattias Vendlegård?
- Han är en oftast glad och vänlig prick som arbetar som försäljningschef på Arctic Diving. Uppväxt på en gård utanför Västerås, av någon konstig anledning arbetar jag nu i Stockholm. Började med dykning 98 och det har blivit många dyk i grustag, på västkusten, vrakdyk på östkusten, grottdyk i Florida och gruvdyk i inlandet.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
- Ingen aning faktiskt.

När började du dyka och varför?
- Jag började 98 efter en semester på Ibiza där jag gjorde ett prova på dyk. Hade varit intresserad under många år men ej tagit steget innan.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
- Är från landet så det blir även lite jakt på vintern.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
- Vaknar upp på Galten, äter frukost. Solen skiner över Narvik men det är inte för varmt. Vi gör oss i ordning och hoppar enkelt i vattnet. Glider ner efter linan och Erik Giese breder ut sig under oss. Med +30m sikt dyker vi denna Tyska jagare och bara njuter av alla detaljer. Efter ett lugnt och skönt deco kommer vi upp på Galten igen för lunch och massa verbalt hackande mellan dykteamen. Dagen fortsätter med ett lika fint andra dyk. På kvällen sitter man och tittar upp på den vackra naturen, gärna med en Norrlands och är sig själv för en stund. Bättre än så blir det nog inte.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
- Hmm, det har blivit många fina dyk. Ett mycket bra var när vi dök Anton Schmidt för några veckor sedan. Penetrera en tysk jagare med massa detaljer och prylar kvar i var inget jag led av. Kom upp med ett enormt stort leende efter det dyket.Har du planerat nått kul den kommande tiden?
- Under hösten blir det en långhelg på västkusten och en veckas liveaboard i Rödahavet bland annat.Vad vill du säga till alla som läser detta?
- Glöm inte bort att ha roligt när ni dyker. Slappna av, njut av tystnaden och miljön under ytan

Artikeln läst 7291 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg