Namn: Lösen:
Per Lagerberg

Per Lagerberg

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 40
Yrke: Resesäljare
Bosatt: Göteborg
Antal dyk: +4000
Medlemsnummer: 8060


Hej Per, allt bra med dig?
Det mesta är toppen tack. Väldigt trött men det är nog mitt eget fel.

Vem är egentligen Per Lagerberg?
Vill man veta det *skrattar* ??
Snäll och ärlig men väldigt envis gubbe med ungdomligt sinne och glimten i ögat. Tidigare bosatt och jobbandes i Stockholm, numera nyskiljd och bor i Göteborg sedan ca ett år - strortrivs för övrigt och borde flyttat hit för länge sen.
2 barn - vad jag vet... - som bor hos sin mamma i Stockholm.
Älskar dykning och resor mer än något annat. Jag är rätt social och gillar att träffa människor, gillar att prata skit, munhuggas och festa. Bjuder gärna på mig själv, extrem dykfåne och gillar när det händer saker.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Ja säg det *skrattar igen* Säkert någon som tycker jag ska vara med för att just bjuder rätt mycket på mig själv och att det ofta händer saker när jag är med vare sig jag vill eller inte.

Har annars varit med många år i dyksvängen och många aktiva dykare bland annat här på dykarna har jag haft som elever eller "barn" på kurs och som sedan blivit instruktörer eller dragit in nya dykare och många andra vet jag då är mina ''barnbarn och barnbarnsbarn'' - kan man skriva så....?
Kanske gjorde jag något rätt en gång i tiden för Sveriges dykare trots allt. Vi hade väldigt skoj när vi drev dykskola i alla fall och jag vet att många som var med då saknar den den tiden inklusive jag själv ibland.
Många nya dykkompisar i Göteborgstrakten undrar säkert också vad jag är för filur egentligen.
Kanske några undrar vem som helt plötsligt slänger in en massa bilder och loggar - har fått flera, ganska många faktiskt, mail med glada och snälla kommentarer + att jag dykt upp lite som gubben i lådan. Vill någon veta mer är det bara att fråga, jag är väldigt lätt att prata med.

När började du dyka och varför?
Började min grundkurs 1989, tog certet Feb 90 och jag blev meddragen på kursen av en kompis. Jag har alltid varit intresserad av havet och marint liv så jag fastnade direkt och har aldrig ledsnat, tvärtom. Det enda jag ångrar är att jag inte startade tidigare.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Resorna är viktiga för mig och ett sätt att stimulera intressen som meteorologi, geografi, kultur, träffa människor, språk, mat, biologi, historia och geologi. Gillar att skriva och klurar sedan ett par år på att skriva en bok någon gång, om vad vet jag inte alls.
Lyssnar gärna på musik, gillar att dansa (framförallt bugg) och älskar att plocka svamp och vara i naturen.
Dykningen är en annars naturlig del av resorna och är mitt absoluta huvudintresse sedan många år och genom mitt jobb får jag nyttja mina kunskaper och upplevelser inom både dykning och resor. Kan jag göra någon glad och hjälpa någon att få en bra upplevelse är jag glad.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Sol, vindstilla, bra ljus för foto, helst mycket folk att skoja med men att vara ensam går också bra.
Tropiskt land, gärna heldag med så kallade muckdive. Traditionella ''revdyk'' har jag tröttnat på, Jag vill helst ha ett tema eller mål med dyken, vadå jag bortskämd...??

Det här låter som en plan
Lätt frukost, morgondyk, frukost, dyk, dyk, lunch, powernap, dyk, middag, kvälls-/nattdyk, öl o snacka skit, sova !!


Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Har så många fina och skojiga dykupplevelser så jag skulle trötta ut vem som helst genom att skriva allt men har några verkliga favoritupplevleser i bland annat Galapagos, Papua Barat, PNG, Bonaire och Manado.
Ser alltid fram mot nästa dyk som jag ''vet'' kommer att bli det bästa.
Det enskilt "sjukaste" dyk jag har gjort var på Galapagos där jag skulle titta på valhaj och tyckte att mantor, delfiner, fiskstim, galapagoshaj, stingrockor, hammarhaj, silkeshajar och allt annat bara var i vägen. Då kändes det som jag var lite bortskämd.
En annan favorit var i PNG där vi gjorde 6 dyk på en dag med maxdjup 8 meter och var under vattnet i 10,5 timme och såg och fotade massor av skojiga udda djur som jag aldrig sett förr.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Jobbar mycket just nu, både vanliga jobbet på resebyrån men även min nya idé med tidningen Under Ytan som jag började klura på för ett par år sen och kunde sjösätta med hjälp av några kompisar. Försöker komma ut och dyka på kvällar och helger när jag har tid och ork.
Har ett antal dykresor både med jobb och privata planerade framöver, Kanske (hoppas) blir det Nya Zealand vår 2008, i övrigt Indonesien sommar 2008, Bonaire, Indonesien och Bahamas Höst 2008, Indonesien vår 2009 och Galapagos sommar 2009 är alla inbokade. Ska försöka få in Island nästa år också hur nu det ska gå till.
Ser annars mest fram mot semester till Jul och då blir det utan dykning - tror jag, kan bli svårt *skrattar*...

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Dyk, upplev, ha skoj med och var rädd om bra vänner.
Den som tror sig veta allt vet ingenting !

Artikeln läst 6295 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg