Namn: Lösen:
Peter Steinhoff

Peter Steinhoff

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 41
Yrke: Just nu mest pappa, räknas det som ett yrke?
Bosatt: Norr om Stockholm
Antal dyk: Vet ej
Medlemsnummer: 3027


Hej Peter, allt bra med dig?
Kanon! Vi har precis fått tillökning i familjen så det är fullt upp :-)

Vem är egentligen Peter Steinhoff?
Tja, en dykare som alla andra. Fast rätt så envis och ger inte upp så lätt. Tycker om att gå till botten med saker och ting och har svårt för att göra något halvdant helt enkelt.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är > nyfikna på vem du är?
Kanske för att jag hållt föredrag och kört techkurser runt om i landet i ganska många år nu.

När började du dyka och varför?
Det var på en semesterresa, runt mitten av nittiotalet. Några bubblade i hotellpoolen medan jag försökte skaffa lite solbränna. Det såg helt enkelt spännande ut så solbrännan fick vänta och det blev dykning istället.

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
Karriär låter tråkigt, låt oss kalla det äventyr istället :-)

Min OW kurs slutade sista dagen med två sprängda trumhinnor. Jag var tvungen att förlänga semestern med två veckor då jag fick flygförbud.
Men det var starten till det hela iallafall.

Gjorde så mycket dykning jag bara kunde efter det och sen efter några år började jag komma in på teknisk dykning. Så småningom sökte jag mig utomlands för att lära mig mer. Det har varit ett spännande och lärorikt äventyr.

Ville inte bli instruktör från början men en god vän till mig sa att jag hade varit det hela tiden eftersom jag alltid delat med mig av mina erfarenheter och även lagt upp lite tips och annat på nätet.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Jo, en hel del faktiskt. Men ska jag nämna något så ligger väl foto ganska högt upp på listan. Fast inte under vattnet, bara på land.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Fint väder, så där lagom varmt så att man kan gå runt i shorts fast utan att dö av värmeslag när man hoppar i torrdräkten. Sällskap av goda vänner och något bra att dyka på, kanske ett bra vrak eller en spännande grotta. Dagen ska dock inte börja för tidigt för jag är ingen morgonmänniska men annars är jag ganska lätt tillfredställd. Har inget emot långa komplicerade dyk när allt är väl förberett.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Åh, det finns så många bra dyk som man gjort. Jag minns ett gruvdyk som jag och god vän gjorde på vintern. Det var tyst och mörkt och vi var under isen. När vi kom upp hade det blivit becksvart ute och det var nästan en religös upplevelse att bryta ytan i det kalla vattnet utan att kunna se eller känna vad som var vatten och vad som var land. Ett is-gruv-nattdyk helt enkelt.

Har också gjort några sköna grottdyk. Just ett dyk minns jag speciellt.
Det var med en kompis från wkpp och vi skulle göra ett långt dubbel skooterdyk med RBn. Dyket gick bra och allting var kanon men vi drog över vår planerade dyktid med en och en halv timme. Uppe på ytan väntade min icke-så-glada tjej fullt beredd att kalla in nationalgardet! Kanske är det utskällningen jag fick som gör att jag minns dyket så bra :-)

Vad tycker du om dykarna.nu?
Det är kul att svenska dykare har ett ställe de kan samlas på och utbyta information och erfarenheter. Ja, planera nya dyk och träffa nya vänner också för den delen.

Dykloggarna med incidenter tror jag är sajten mest undervärderade informationskälla.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Dykmässigt sett så närmar man sig lite lågsäsong men jag har en Floridaresa som jag skulle hunnit med i höstas som är nästa projekt. Men annars ska jag ta hand om min familj i första hand. Och uppdatera min sajt http://dir-diver.com med mer information. Vilken dag som helst, snart...väldigt snart...

Vad vill du säga till alla som läser detta?
"Allt är inte guld som glimmar" - så även i dykvärlden. Tänk själv och ifrågasätt mer.

Tack för att ni ville läsa detta och ha en forsatt trevlig dag!

Artikeln läst 9006 gånger.

Nominera en medlem


Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg