Namn: Lösen:
Raul Bäck

Raul Bäck

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 60 år ung
Yrke: Trafikplanerare
Bosatt: Örebro
Antal dyk: Några tusen har det hunnit bli
Medlemsnummer: 3688


Hej Raul, allt bra med dig?
Kunde varit bättre, sitter här och svarar på frågor i stället för att dyka.Men det finns ett liv ovanför vattnet också.

Vem är egentligen Raul Bäck?
Som sagt en 60 år ung småbarnsförälder som flyttade till Örebro med sin fru för 2 år sen.
Har med henne 1 son 7 år och en dotter 10 månader gammal.Deras äldre syskon från tidigare kull tycker att det är kul med yngre syskon. Min nuvarande fru brukar presentera sig som ensamstående med tre barn varav den äldste värst.
Kom ursprungligen från Österbotten som 5 åring till Stockholm och hoppas komma tillbaka dit med familjen. Är nästan varje helg där ändå och har kurser, mest i Björkvik.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Är så ofta i Björkvik att de undrar om jag är mantalskriven där,sen är det inte så ofta som man ser en instruktör i min ålder som dyker året runt.

När började du dyka och varför?
Började 1979 när jag tog certet i Camaret sur Mer i Frankrike CMAS. Då !!!! var det c:a 30 min teori på båten sen i lite praktik i vattnet sen ned grunt i början men mitt 7:e var en vrakpenetrering på 42 m utanför Rad de Brest. Ingen djupmätare, sjökortet visade 42 m så det
räckte, ingen manometer, så när luften blev trög drog man i reservern och gick upp, Ingen BCD, man tog den mängd vikt man behövde för det aktuella djupet och simmade ned med huvudet först eller drog sig ned med hjälp av ankarlinan. Andra tider andra seder, man var lite mer
naiv då men kul var det.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Litteratur,samlar böcker hade förut 7000 men har minskat ned till 4000, det ryms inte så mycket i en lägenhet. Schack, träning, familjen naturligtvis och givetvis resor.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Alla dagar är mer eller mindre bra. En perfekt ,då ska sikten vara 50-60m en odykt plats trevliga dykkamrater och bra väder.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Det finns många favoriter.En annorlunda var den i Issyk Kul en sjö som ligger på 1740 m.ö.h i Kirgisistan vid ena kanten finns en sjunken stad vid namn Tokaj Uigur, sjönk 600 ad i samband med en jordbävning.
Husgrunderna finns kvar och den var relativt stor som stad, på botten fanns skelettdelar, keramik och annat som visade att det var odykt där.
Andra bra dyk har varit i Påskön ,Bajkalsjön i februari,Galapagos etc etc och sen ska vi inte förakta den svenska dykningen det finns många pärlor här med.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Sardinien till jul, Borneo med Kapalai o Sipadan i Februari/Mars

Vad vill du säga till alla som läser detta?
-Sitt inte här Ut o Dyk

Artikeln läst 5344 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg