Namn: Lösen:
Sofia Gulin

Sofia Gulin

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 34 år
Yrke: Analytisk kemist på ett läkemedelsföretag
Bosatt: Bredäng, Stockholm
Antal dyk: 194
Medlemsnummer: 13690


Hej Sofia, allt bra med dig?
Jo tack, lite förkyld just nu, men annars är det bra.

Vem är egentligen Sofia Gulin?
En tjej som är uppvuxen i Stockholms södra förorter och som nu bor i Bredäng med min sambo och min katt. Jag uppfattas nog oftast som glad och lättsam. Ibland öppnar munnen utan att tänka först men förvånansvärt ofta kommer det ut nåt vettigt ändå. Till vardags analyserar jag blivande läkemedelsubstanser.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Inte en aning. Jag har synts på lite foton och i lite loggar på dykarna.nu, men så jätteaktiv på forum har jag ju inte varit. Kanske det att jag är tjej och dyker aktivt i Sverige även på vintern gör folk nyfikna.

När började du dyka och varför?
Jag hade kompisar som hade tagit dykcert och som berättade hur kul det var. På jobbet har vi en fritidsförening med en dyksektion som en dag stod och hade info utanför matsalen. Så jag skrev upp mig på ett prova-på-dyk och några månader senare, i april 2005, tog jag OW-cert.

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
Jag tog som sagt OW-cert i april 2005 och utan att dyka emellan gick jag AOW två månader senare. Sen blev det inte så jättemycket dykt förrän jag åkte till Filippinerna januari 2006. Då lärde jag känna ett gäng som jag bland annat dök på en jättespännande kista på Tyresö med. Det visade sig dock att denna kista bara var en hemmagjord bojsten. I augusti 2006 åkte jag till Cypern och fick nya kompisar som introducerade DIR begreppet i min värld. Strax därefter lärde jag känna min nuvarande sambo, Anders (Tulle) och innan jag visste ordet av hade jag dubbelpaket och gick intro to tech.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Nja, jag tränade ju-jutsu i över tio år men fick plötsligt nog av det för 2 år sen. Sen dess har jag tränat lite sporadiskt på gym.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Vakna på en dykbåt och äta en god frukost tillsammans med trevliga, roliga människor. Medan man gör sig i ordning tuffar båten ut till ett nytt spännande vrak. Givetvis är det solsken och vindstilla. Vraket är stort och intakt och sikten är i stort sett oändlig. Efter dyket får man en god lunch innan nästa dyk, som om möjlig är ännu bättre. På vägen hem sitter man på däck i solskenet och bara myser.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Ett av mina första dyk var nere på Västkusten, vid Lilleland, Nidingen. Solen gnistrade genom vattnet ner på rullstensåsen under mig och det var fullt med fiskar. Det var första gången jag riktigt kände tjusningen med dykning. Det kändes som att flyga i ett akvarium.
Sen har jag haft bra dyk efter det, tex var vraken i Narvik väldigt maffiga. Förhoppningsvis har jag inte dykt mitt bästa dyk än.


Vad tycker du om dykarna.nu?
Det är en bra sida där man lätt kan hålla kontakt med andra dykare eller kolla upp dykplatser som man inte har dykt på.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Ja, jag ska till Kalmar och dyka u-båtsmassakern veckan efter påsk. Det ska bli jättekul!

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Att träna trim, avvägning och simtekniker är viktigt och det ska man göra, men man får inte glömma att ha kul. I slutänden är en bra dykare någon som är uppmärksam på sin parkamrat och som man trivs att dyka med.

Artikeln läst 7868 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg