Namn: Lösen:
Sofia Svärd

Sofia Svärd

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 20 år
Yrke: Butikssäljare/Massageterapeut
Bosatt: I Vårberg
Antal dyk: +160
Medlemsnummer: 14902


Hej Sofia, allt bra med dig?
Jag mår utmärkt, tack!

Vem är egentligen Sofia Svärd?
En glad tös med mycke humör som jobbar på Din Sko och Oceanic Tech samtidigt som jag slutför min praktik för att bli klar med min massageterapeut utbildning.
I grunden hästtjej som av dryga skäl skolat om till dykprinsessa ;)
Uppväxt i Stockholm, söderort och trivs bäst i en storstad med liv och rörelse.
Tycker om naturen och de flesta djur, har dock lite svårt för alla slemmiga fiskar. Gillar när det händer saker och är hyffsat orädd av mig. Utmaningar är det som driver mig när det gäller sport
och jag är envis som få med en otrolig vilja att utvecklas vilket ofta resulterar i stor självkritik, ibland för mycket :) Tycker för det mesta tvärtemot alla andra och argumenterar starkt för det, även om jag vet att jag har fel!

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
Ingen aning, skulle gärna veta vem/vilka som nominerat mig. Kanske är det för att jag är Christians dotter men inte lika benägen att synas på dykarna.nu :)

När började du dyka och varför?
Det var våren 2005 och en resa till Mexico där pappa, min bror och jag tog PADI OW. Varför är en bättre fråga, jag kunde inte vara sämre än de, så det var inget alternativ att hänga på beachen..
Måste säga att jag blev glatt överraskad av upplevelsen under ytan. Nu längtar jag lite tillbaka till Mexicos cenotes. Det gick lite trögt fram till hösten 2006, men efter en resa till Cypern släppte det.
Sedan dess har det blivit i snitt ett dyk i veckan och några kurser med inriktning mot tekniskdykning.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Hästarna såklart, dansa, fotboll - vilket jag är urkass på men det är ju så kul! Skid-/brädåkning och vandring är något jag önskar att jag höll på mer med.
Ridningen är något jag kommer att ta upp igen under januari.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Spegelblankt vatten, sol och glada människor. Vad det blir för vrak spelar ingen större roll så länge jag slipper Alviksvraket Tore! Naturdyk är jag inte speciellt intresserad av..
Varmchoklad när jag kommer upp och gärna dykbullar, värmda just for me ;)

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Har gjort två dyk som toppar allt och välja bland dessa går tyvärr inte. Anton Schmitt och Neuenfels, två olika vrak men lika otroliga. Anton med dess rika historia som man fortfarande ser mycket av
bara genom en glimt in i vraket. Neuenfels med sin enorma storlek, svindeln man lätt får när man ligger ovanför fören där hon sträcker sig ner mot botten. Dessa två vrak kan jag varmt rekomendera och
jag kommer att dyka dessa igen. Tycker väldigt mycket om Harm som landdyk under vintern.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Precis hemkommen från en liveaboard i norra Röda havet. Inte hunnit planera något nytt men en resa till Åland och Narvik 2008 hoppas jag på. I Narvik ska jag då ta revansch på Romanby som medförde en del problem senast, även Neuenfels maskinrum där jag fastnade efter att ha varit klantig och tagit samma väg som någon redan försökt och misslyckats med :) Kanske blir det även någon utbildning 2008 eller bara mysiga dyk på Malta under tremånaders studier.
Icke dykrelaterade resor under våren 2008 är en vistelse till Japan för att hälsa på min bror som läser nån konstig teknisk utbildning som jag inte förstår mig på. Lite skid-/brädåkning i Åre hoppas jag på när vi ska fira morbrors 50 års dag.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Bry er inte om vad andra säger, ha kul när ni dyker och utvecklas i den takt som passar just er! Dykning är en social sport och bör vara fri från fördomar och nedtryckningar på allt som inte är ens eget.

Artikeln läst 9904 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg