Namn: Lösen:
Tomas Persson

Tomas Persson

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 40
Yrke: Fil Dr i Marin kemi; jobbar som produktionschef på ett sjukhuslab
Bosatt: Lilla Edet
Antal dyk: 950+
Medlemsnummer: 823


Hej Tomas, allt bra med dig?
- Jatack, det är alldeles utmärkt förutom att jag är lite trött efter en tidig morgon.

Vem är egentligen Tomas Persson?
- Det är en medelålders vresig gubbe med glimten i ögat rätt så ofta.
Annars är man väl som folk är mest. Bor med fru och barn, kör Saab, jobbar lite för mycket och har ett allmänt jätteintresse för havet.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna på vem du är?
- Jag tror att folk blir nyfikna på de som skriver ofta i forumet; det blir jag i alla fall. Konstigare än så tror inte jag att det är.

När började du dyka och varför?
- Jag började 1987. Varför, ja. Då var man 20 och det mesta kretsade om flickor. Jag och några kompisar trodde att det där med dykcert var säkert ett bra sätt att ragga.
Det var det ju inte, visade det sig. Förutom att all fritid tillbringades med dykning på ett eller annat sätt så hade man ju knappt några pengar att hitta på bus för. Men, det har varit värt varenda sekund och varenda krona.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
- Javisst. Musik, historia, resor och språk till exempel. Men jag är född nyfiken så nästan allt intresserar mig lite. Förutom möjligen golf, dansbandsmusik och såpoperor.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
- Man kommer ut i de yttersta havsbanden en tidig sommarmorgon. Det är stilla och man känner en svag lukt av hav. Förberedelserna sker under tysthet, nästan respektfyllt tyst för att inte störa stämningen. När man glider ner under ytan så ser man att sikten och ljuset är precis perfekta. Det blir en nästan meditativ känsla när man glider fram, tyngdlös. Med lite tur ser man något som är lite ovanligt men en sådan dag spelar det ingen roll egentligen. Ytintervallet tillbringas tillbakalutat med skvaller och kaffe. Nu börjar det röra sig lite mer i naturen och man ser hur båtarna börjar fara runt. Den sortens dykdag är perfekt för mig.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
- Det är knappt så man vågar säga det, men Nordstjernan vid Lofoten var ett riktigt, riktigt bra dyk. Ett vrak i utmärkt skick. För att uppväga det så kan jag lägga till ett annat dyk på samma tur när vi hamnade mitt i ett stim med stor sej. Det var också en helt otrolig känsla. Lofoten är underbart på många sätt; både över och under ytan.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
- Ja, absolut. Jag åker till Florida för att dyka om en månad. Det ser jag verkligen fram emot. Sedan har jag väl lite funderingar på andra utflykter men det blir inte förrän nästa år.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
- Var rädda om er för det är ni värda. Livet är alldeles för kort för att hålla på med en massa tramsigheter. Stanna upp och njut av ögonblicket någon gång ibland istället för att stressa vidare till nästa. Njut av dina barn den tid du har dem hos dig.

Artikeln läst 5435 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg