Namn: Lösen:
Tor Jörgensborg

Tor Jörgensborg

Vid tillfället för intervjun:
Ålder: 42
Yrke: Egenföretagare, delägare i Oceanic Tech
Bosatt: Resarö, Vaxolm
Antal dyk: Vet inte, mer än 500 och mindre än 2000.
Medlemsnummer: 2835


Hej Tor, allt bra med dig?
Ja, allt är bra med mig, jobbar med att färdigställa vår nya hemsida www.oceanictech.se

Vem är egentligen Tor Jörgensborg?
En person som är rätt viljestark, älskar dykning men tycker inte dykning är det viktigaste i livet. Jobbar för mycket, sover för lite. En rätt vanlig kille från Norge.

Du har ju blivit nominerad av våra läsare varför tror du att de är nyfikna
på vem du är?

Säkert för att jag kan ha starka åsikter om dykning och en av ägarna till Oceanic Tech.

När började du dyka och varför?
Som många andra för att se på tropiska fiskar, men tröttnade ganska snabbt och intresserade mig för vrak.

Kan du kort beskriva din dykkarriär?
Började dyka 1997 men tog dykningen först på allvar runt 2000, då jag började med lite djupare dykning och grottdykning året efter.

Har du några andra intressen förutom dykningen?
Många, men det viktigaste är min son.

Hur ser en perfekt dykdag ut för dig?
Inte för tidigt upp på morgonen, gå upp på morgonen är inte min starka sida. Vara med bra kompisar och vi gör ett dyk i en grotta eller på ett fint vrak. Vart i världen spelar inte så stor roll bara man har rätt personer med sig.

Har du gjort något favoritdyk som du vill dela med dig av?
Flera stycken, mina 3 favoriter är Erich Giese i Narvik, Dos Pisos i Mexico och Lejonvraket utanför Värmdö. Alla är fantastiska på sitt sätt, måste jag välja ett väljer jag Erich Giese i Narvik. Som norrman få chansen att vara med första gången som det görs ett officiellt dyk på Erich Giese är stort. Vi kommer ned på vraket och det är 30meters sikt. Känslan att simma runt på en Tysk jagare som ingen har dykt innan och se alla detaljer som finns på en jagare kan inte beskrivas, det måste upplevas.

Vad tycker du om dykarna.nu?
Bra site med bra debatter, tycker dock senaste året att det är mer ”skräp” än det var tidigare.

Har du planerat nått kul den kommande tiden?
Dykning i Sala Silvergruva och lite intressant vrakdykning.

Vad vill du säga till alla som läser detta?
Dyk försiktigt, det finns inget under ytan som är värt att dö för.

Artikeln läst 5350 gånger.

Nominera en medlem
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!Jonas RoosChristian ReslowHenrik L JonssonPål TyreniusCatarina JostéusTor JörgensborgMartin QuenselPeter SteinhoffAndreas SwillsPetter JohansonAnders JälmsjöAndrej HoffmannMirka KinnunenAnnika BonnérKjell NylundMats HorngrenAngelica Rydelius BergmanMicke TiljaJill LundgrenJan WilskeErik RådströmJakob SelbingChristopher ZellAnders ThulinJesper BerglundChristian SvärdAndreas FritzFilip KalinskiChristian Balousa AnderssonTony HolmMats KarlssonInge LennmarkStaffan von ArbinSten MeyerÅke LarssonAnders NäsmanMillis KeeganAntonio MartinezTomas AspRoger Xerxes RosenvingeSofia GulinStefan BarthMark DoughertyPär AhlgrenJonas PavleticAlex DawsonRik GouldErika HeinemanRoger IngeboRahel ZemoiAndreas SannermanSofia SvärdHenrik EnckellUrban LundRaul BäckPer LagerbergTobias ÅbergLinda NormarkRichard LundgrenAnders PuranenTomas PerssonAnnelie PompeFredrik AstlidJohn GulliverLinda HaglundDmitri GorskiMattias VendlegårdCharlotta CarlénMagnus KeijserAnders StåhlMicke WolhardtNils MöllerströmRoland BedeCalle LundinKim DavidssonLinnéa LiloMagnus HagmanBjörn CarlssonUlf ErikssonGöran NilssonJonas EklöfSten StockmannErik Lindberg