Namn: Lösen:

Dyk nr: 14, Bryggan


DYKARE :
PARKAMRAT :
-  
DATUM :
2007-06-09
MAXDJUP :
12,9 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
22 grader
SIKT :
2,5 meter
VISAD :
576 ggr

Ok, detta dyk var utanför alla kursböcker och säkerhetskurser. Solodyk med ytsupport och lina och dessutom 4 st jojodyk a ca 10 min.

Gick ner till 5 m längs bojlinan på stora bojen. Vänster handske läckte, så jag gick upp igen och fick lite hjälp med att få till den. Ner igen, perfekt nedstigning, stannade 10 cm kontrollerat över botten. Ryckte 3 ggr i linan och ner kom hela bojkalaset. Krokade av kåset och hakade ytlinan i bojstenstenen. Fixade till allt trassel som vi upptäckt på ett tidigare dyk. Det var egentligen bara att dra i en ände och mata i den andra. Tog det lugnt och metodiskt. Krokade på ytlinan och 3 nya drag och upp for allt, snyggt och prydligt.

Simmade därefter bort till gamla bojstenen och kapade linan, sparade ca 1 m för att eventuellt kunna lokalisera den om det skulle behövas. Det var väldigt tydligt att det tar tid att kapa tjockt förtöjningsgods med den lilla X1an jag har. Det gäller att såga lungt och fint istället för att handjaga av den.

Efter dyket, drog jag ett svep mot grannens brygga där de höll på planera för utbyggnad. Han ville jag skulle märka upp hans bojsten. Så jag gick upp och hämta en flaska som han ville ha fäst, på den satt ett snöre. Ner och börja leta... var ner på 7 meter och jagade runt mest planlöst men med en vajer som begränsning vänster och ett berg som begränsning höger. Hittade två gamla stenar på 5 m som jag trodde var hans, men efter närmare inspektion skulle jag tro att de var riktigt gamla. Kättingen var som en lång roststång och av när jag lyfte den.

Gick ända upp till 1,8 m innan jag hittade bojstenen hans, ett stenkast från bryggan och nästan så grunt att man bottnade. Löjligt. När jag skulle fästa flaskan så var linfan borta, förmodligen en riktigt dålig knut! (av honom).

Gjorde två dyk till, båda för att träna på att skjuta säck. Första från 3-4 m andra från ca 7 m. Gick jäkligt bra och det var enkelt att låta spolen spinna på fingrarna. Däremot hade jag jävla problem med luftvandring till benen trots gators, men det löste sig!

Skönt att få plaska, låg säkert i vattnet i 1,5 timme allt som allt, hälften var väl under ytan. Nästa dyk blir vrak igen :-)