Namn: Lösen:

Dyk nr: 44, Östersjön, Källvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-06-29
MAXDJUP :
15,5 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
291 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse och Thomas
+6st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Fredag dyk 1/2, Totalt dyk 1/8 :


Samåkte med Martin och Sofia från linköping, min bror åkte med min utrustning från Vetlanda, plockade även upp Calle på vägen i Vimmerby. Micke mötte upp vid hamnen i Loftahammar.

Vi packade oss ombord på båten omkring kl halv åtta och åkte en kortare sväng ut ur viken och la oss i lä vid en klippa. Där kunde man enligt Dennis uppleva Östersjöns bästa naturdyk. Han utlovade upp till 20 olika arter av fiskar och räkor mm.

När vi lagt ankar och fått en kort introduktion om båten och dykplatsen blev vi serverade varma mackor. Vi hade ca två timmar till det första planerade nattdyket runt kl 11. Calle kläckte ideen att hoppa i direkt och göra två dyk - Johan och jag va inte sena med att haka på.

Det blev ett kortare dyk för att kolla i dykplatsen. Som Dennis sagt så fanns det mycket fisk. Såg bla Abborre, Tånglake, Smörbult, Havsnål, Rödspätta (kan varit annan plattfisk), Skrubbskädda, Spigg, Snorgers + div småfisk vi inte kunde artbestämma.

Calle hittade ett ankare när vi vände dyket och som han envisades släpa med tillbaka, säkerhetsstoppet med 7kg extra vikt blev därför lite stökig :)

Mycket bra dyk.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Östersjön, Källvik
Johan Kärnhall - Östersjön, Källvik