Namn: Lösen:

Dyk nr: 100, Strömsholmen, Fransosnesset


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-09-15
MAXDJUP :
30,8 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
VISAD :
390 ggr

Dyk nr 100! Betyder bubbel ovan ytan efteråt...

Började med att tappa masken när jag gick i, men lyckades fånga den innan den försvann. Den flyter ganska bra på nackband och snorkel... Trots att jag spolat ur ventilen så strulade den igen. Den släppte bara ut luften när jag tryckte hårt eller bankade på den, så jag vågade inte chansa utan dök på västen igen.

Jättemsigt och lugnt dyk inne i fjorden. Såg typ 1 miljard eremitkräftor. När man lyste på botten rörde det sig överallt! Vidare krabbor, jättefina nakensnäckor, sjöstjärnor, litenliten marulk.

Min dator tyckte att jag legat för länge på för djupt, så den ville ha långt säkerhetsstopp. Anetts dator tyckte livet var toppen. Jag tyckte det var lite konstigt, så vi gjorde ett mellanting mellan hennes och mitt säkerhetsstopp. Först tänkte jag att jag kanske missbedömt upprepade dyl med luft, eftersom jag oftast dykt med nitrox innan, men det verkade ändå konstig. Kände mig lite skamsen för att jag inte haft bättre koll. Pratade med Pia efteråt som började fippla runt med min dator och hittade att jag hade felaktig inställning på allmäntillstånd. Inställt på halvdöd =) (P2). Vi ställde om det, så nu ska det nog gå bättre. Kändes också bra att inte ha missbedömt dyket som jag trodde först.

Firade sedan med bubbel och vin. Fler kalla dyk kan jag få nog av nästa år. Nu hägrar Egypten!!

200 -> 60 bar