Namn: Lösen:

Dyk nr: 122, M/S Storö (Trassel), Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2013-03-09
MAXDJUP :
8,3 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
396 ggr

Riktigt sugen på dyk efter isdykarkursen. Jag lyckades få med mig Mikael som dykkamrat och Mattias som ytorganisation, till "Trassel" vid Rindö.
Vi möttes upp och tog 11-färjan över från Vaxholm. Ingen hade varit på vraket innan men beskrivningen på dykarna var bra, och vraket lätthittat. Överraskande bra sikt och eftersom det var grunt var det även ljust och fint.

Vi gick först ett halvt varv längs botten, rundade aktern och sedan gick vi upp till relingen ungefär efter halva vraket på babordsidan. Fortsatte förut längs relingen och tittade ner i nåt hål. Jag rundade fören lite längre ut än Micke och försökte filma fören lite. Gick tillbaka på styrbords sida och kikade lite längs överbyggnaden. Mikael tog även en kort avstickare ned i lastrummen medan jag hängde ovanför. När vi kände oss nöjda (och lite frusna) gick vi tillbaka till uppstigningsplatsen och sedan vidare grunt i viken. Lajjade lite under den tunna isen. Hittade ett fastfruset tjockare isblock som underifrån såg mycket häftigt ut med märkliga formationer. Eftersom isen tjocknade vände vi i stället åter och gick upp. Det var riktigt kyligt kring fingrarna när jag kom upp, men de tinade snabbt.
Soligt och -2 på ytan. Riktigt varmt och gott när man hittade lä! En mackan, marabou och varm oboy på det så är man människa igen.

Filmade klabbet med GoPro3 med nya stativet "uppvikt" som handtag.


12 liter 200 bar->110 bar (SAC rate 21,8 SLM, 6 minuter dyk som inte räknades)
9 kg + Mickes 2 kg granater
3 superunderställ, fleece, extrafleecetröja+mjukisbralla..

Detta vrak är klart värt återbesök, sugen på att kika på insidan också.