Namn: Lösen:

Dyk nr: 138, Djuröbron, Bryggorna vid svartfotsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-08-28
MAXDJUP :
18,3 meter
DYKTID :
52 minuter

Mina trogna dykkamrater jocke och wallner hade tagit semester denna dag för att dyka med en arbetslös stackare... respekt! Målet var svartfotsvraket för träning med min nyinköpta pathfinder som jag i ett svagt ögonblick köpt för en otroligt massa pengar fast jag egentligen inte har råd.
På vägen ut spelade Wallners bil sitt obligatoriska lilla spratt genom att denna gång på besinstopp ute på motorvägen.

När vi byter om på stranden kommer en man lunkandes fram emot oss. Jag har hört några historier om elaka gubbar vid denna plats så jag är beredd på det värsta, men mannen är trevlig och undrar om vi har tid att hjälpa till att kontrollera två bojstenar.
Som de trevliga samhällsmedborgare vi är ställer vi självklart upp på detta och kompletterar dyket med träning.

Ner vid första bojen. Stenen som inte var en sten utan en klippa!, ligger fint på botten. Jag fäster linan och simmar i riktning mot den andra stenen. Efter någon minut inser jag efter konsultation av kompassen att riktningen inte stämmer, simmar en bit till och vänder sedan.
Vi turas alla om att dra lina och hjälpas åt att ta in den.
Andreas lyckas på sitt försök hitta den andra stenen som också den ligger bra. Givetvis blir han mallig över denna bravad eftersom han är den enda i sällskapet som dyker med en kompass från 40- talet. Vi unnar honom glädjen ;-)

Sköt säck från 18 meter, använde rullen denna gång, funkade fint. Gjorde etappstopp från 12 meter, bytte till decoflaskan vid 9 meter.

2x12 EAN 32 : 190 -> 100 bar
7 L EAN 32