Namn: Lösen:

Dyk nr: 838, "Rödevraken", Alnön, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2015-09-12
MAXDJUP :
25,3 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
451 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter en smarrig Statoil-baguette och en termos med kaffe var kroppstemperaturen någorlunda återställd.
Hänger på alla prylarna igen, vilket betyder lampor, kamera, stativ och slavblixtar och stapplar ut i vattnet. Sjunker ner i viktlöshetens värld och övergår till svävande form. Ännu en gång följer vi linan ner till det nedre vraket och simmar fram till fören. Vi har gjort upp en plan för några bilder och när dessa är avklarade lägger jag ifrån mig lampan längst fram vid fören och sjunker ner till botten för att rigga upp stativet och ha lampan som guide då det i övrigt är svart här nere.
Klantar till mig dock när jag ska placera ut kameran och råkar komma i närheten av botten. Jag avvaktar med oro om detta kommer påverka mig. Och visst. Botten här är oförlåtlig! Ett moln av silt stiger långsamt upp och jag hinner inte få några bilder innan allt omkring mig är en brun vägg.
Ger upp och tar mig upp på fördäck där jag placerar ut stativet och tar några bilder med 100 sek slutartid.
Leker lite med lampan under tiden.
Tiden lider mot sitt slut och vi vänder tillbaka upp till varmare vatten. Uppe vid det övre vraket hittar jag en geocache som vi diskuterat på jobbet då en kollega började undra om jag dyk på Röde eftersom det kommit en ny geocache där. Signade för första gången en cache och blev samtidigt FTF! (First-to-find har jag fått lära mig att det heter)