Namn: Lösen:

Dyk nr: 820, Narvik - PS Norge


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-09-08
MAXDJUP :
28,5 meter
DYKTID :
97 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
243 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Äntligen dags för ett återbesök på "Norge". Planer gjorde upp om olika foto projekt, vårt var att återbesöka reservstyrningen och maskintelegrafen med tillhörande godis. Vi fick hoppa i som första gäng och var således också de första att upptäcka att dropplinan inte alls låg på vraket. Det blev till att söka runt och det var slutligen Linda som rådigt guidade oss rakt på vraket.

När vi äntligen lagt lina fram till vraket så var vi åter redo för fotoprojektet, vi var ju hyfsat säkra på vart vi skulle simma, men i den relativt dåliga sikten så visade det sig inte alls vara så lätt. Vi tillbringade närmare 25 minuter innan vi hittade rätt ingång.

Men till slut var vi där. Jag smög mig försiktigt in för att inte dra upp silt och jonas belös genom ett hål i väggen. J frågade sedan om han skulle simma ut och försöka hitta en annan ingång medan jag låg kvar och fotade och lyste vilket resulterade i att vi nu vet en betydligt enklare väg in än den "knixiga" dörren.

Mitt entusiastiska fotande straffade sig genom att ge mig och Jonas 2 minuter deco, perfekt, problemet var bara att Linda och Tommy som dök OC dragit på sig 37(!) minuter, så det blev att solidariskt hänga på linan och titta på alger en bra stund.

Ett mycket bra dyk!

JJ + 80cf

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - Norge, Narvik, Neuenfels (Galten)
Linda Haglund - Norge, Narvik, PS Norge (Galten)
Tommy Bornholm - Norway, Narvik, Norge
Tommy Bornholm - Norway, Narvik, Neuenfels