Namn: Lösen:

Dyk nr: 395, Midsommarviken, Göteborg


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2019-10-20
MAXDJUP :
26,8 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
244 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Det börjar bli dags att lyfta båten och Sami orkade för ovanlighets skull vika en söndagseftermiddag på kort varsel. Vi ankrade i Midsommarviken och gladdes åt klart vatten trots hårda vindar föregående dygn. Jag hade fått ordning på det nya kamerahuset och vi fick till ett långt dyk med diverse sevärdheter: Vissa partier helt kala där det vanligtvis är övervuxet, andra klippor med begynnande påväxt av sjöpung, några torskar, sej, snultror och gyltor varav någon definitivt på tjocken, flera nålar, trollhummer, en stackars ensam stympad hummer samt några olika nakensnäckor. Under 25 m blev sikten rätt kass. Batterierna var dåligt laddade och kameran började tyvärr protestera för fort. Måste även ställa ner tiden för bildvisning efter exponering. Utöver loggad tid lades några minuter på bottenskrapning av skrovet som var täckt av musslor och tulpaner.
En bonus var efter dyket var en hel koloni sälar (+15 st) som inringade viken där vi låg och jagade upp gissningsvis sill eller makrill som plaskade runt på ytan i kvällsljuset.
Det är fortfarande gott om flöten att hålla uppsikt för när mörkret faller. Två lanternor hade dött nu när man för en gångs skull behövde dem.

Starttid: 16:35
Medeldjup: 14,9 m
Flaska: 10x300, Luft 21%, 295/50 bar
Väder: Sydlig vind 4-5 m/s på utresan, vindstilla när vi kom hem, klart, 13,5° i luften och 11,5° i ytvattnet.
Dräkt: Torrdräkt, underställ 200 g, Träningsunderställströja+T-shirt+kalsingar, T-shirt & mjukbyxor, torrhandskar med stickade innervantar, 4+4+1+1+1,6 kg bly.
Övrigt: Gamla BCD:n, nytt original bitmunstycke på förstasteget.