Namn: Lösen:

Dyk nr: 121, Kvinnersta Södra brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Kristensson & Joakim Sundberg  
DATUM :
2020-08-01
MAXDJUP :
20,9 meter
DYKTID :
80 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
21 ggr

Mycket bra väder, varmt och soligt. Sikten var helt fantastisk idag på ca 10m. I början av kanalen mötte jag två gäddor som jag kom riktigt nära. Inte så skygga men jäklar vad dom är snabba när dom vill. Är så galet mycket abborre i vattnet i år. Men varit få kräftor sista dyken.

I slutet av kanalen så vi att den döda fisken jocke gav till en kräfta igår var halvt uppäten. Vi tog oss sen till bilvägen och följde den ner. Perfekt tryckutjämning idag. Trodde vi hade tappat bort Jocke men han var 5 meter ovanför oss såg jag till slut.

Vid slutet av bilvägen tog vi till höger och undersökte den sektionen av brottet. Ett avsnitt kryllade av döda kräftor och abborrar. Något här som inte är bra för djurlivet? Vi hittade sen en gammal flakmoppe ingen av oss tidigare sett som var full med kräftor i diverse storlek.

Vid 110 bar gick vi upp kring östra kanten till 5-6 meter. Vi tog oss tillbaka genom att gå norrut och sen västerut längs kanten. Passerade badplatsen och vattnet var fullt med badare. Vid väggen såg vi texten jocke skrev dit för flera veckor sen i algerna. Håller länge.

Dumpade av lite skräp vid skattgömman och tog oss sen tillbaka normalt. I kanalen mötte jag en av gäddorna igen och fastnade vid den en bra stund.

mycket bra dyk idag. Synd att vi inte gjorde ett till.